Undtagelsestilstand i Mississippi: 180.000 står uden rent vand

31. august 2022 kl. 11:15
Undtagelsestilstand i Mississippi: 180.000 står uden rent vand
Frivillige deler drikkevand ud i byen Jackson, Mississippi, efter at der ikke længere er rent drikkevand i vandhanen. Illustration: Chris Todd/EPA/Ritzau Scanpix.
Hovedstaden i staten Mississippi i USA har ikke vand til at skylle ud i toiletterne, slukke ildebrande eller rent drikkevand, efter et vandværk er brudt sammen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Pumperne på det vandværk, der forsyner hele byen Jackson, der er hovedstad i staten Mississippi i USA, fungerer ikke.

Det betyder, at vandhanerne enten er tomme eller fyldt med vand, der ikke er renset, Det efterlader 180.000 mennesker uden vand, skriver The Guardian.

Supermarkeder i området er også løbet tør for vand på flaske, og staten har derfor sat hæren ind for at dele drikkevand ud til de ramte husstande. Mississippis guvernør har erklæret området i undtagelsestilstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Drikkevand er dog ikke det eneste problem. Der kan for eksempel heller ikke trækkes ud i toiletterne, og hvis der starter en brand, er det ikke sikkert, at der er vand til at slukke den. Derfor udgør vandmanglen en sundheds- og sikkerhedsmæssig risiko på flere punkter.

Vandværket er brudt sammen efter at være blevet påvirket af oversvømmelser fra floden Pearl River. Ifølge guvernøren i Mississippi er det dog kun toppen af isbjerget, da han mener vandværket er blevet dårligt drevet med for få ansatte i årevis.

Der har længe været problemer med vandanlægget, hvilket har betydet at befolkningen i Jackson den sidste måned er blevet anbefalet at koge vandet fra vandhanen, før det kan drikkes. Der er endnu ingen, der ved, hvornår vandværket kan komme op og køre igen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger