Underlag nedslidt: Populær skibakke risikerer lukning

13. august 2021 kl. 12:308
Underlag nedslidt: Populær skibakke risikerer lukning
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Underlaget på Amager Bakkes skiløjpe er blevet slidt ned langt hurtigere end ventet. Foreløbig er der ikke fundet penge til udskiftningen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den populære skibakke på toppen af Amager Bakke, der åbnede i oktober 2019, risikerer at måtte lukke, fordi underlaget er nedslidt.

»Allerede efter få måneders drift kunne der iagttages en punktvis slitage de steder, hvor skibelægningen er monteret fast i tagopbygningen. Slitagen er accelereret igennem de sidste sæsoner, og skibelægningen er nu i så dårlig stand, at den snart ikke egner sig til skiløb og kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko, skriver Amager Bakke Fonden i et notat fra juni,« ifølge lokalmediet Amager Liv.

Det anslås at koste 9,5 mio. kroner og vare 2-4 måneder at udskifte belægningen på den cirka 27.000 m2 store løjpe.

Udfordringen er, at ingen foreløbig vil tage ansvaret for at betale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amager Bakke Fonden, der har driftsansvaret på skibakken, har ikke selv midler i budgettet til den uforudsete ekstraregning. Og forsikringsselskabet Tryg har afvist at dække anmeldelsen.

Derfor risikerer man ifølge fonden i værste tilfælde at måtte lukke anlægget ned frem til 2024. Til den tid ventes en potentiel voldgiftssag med projektets rådgiver at være afsluttet og give svar på, hvem der skal have tegnebogen frem.

Fonden oplyser til Ingeniøren, at det mest sandsynlige scenarie er, at det vil lykkes at få dækket udlægget til renoveringen, så skibakken undgår lukning. Uden dog at kunne bekræfte noget endnu.

Fonden har strakt hænderne ud til de fem ejerkommuner bag Amager Bakke (Tårnby, Hvidovre, Dragør, Frederiksberg og København) for at få udvidet et lån til udskiftningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Politiken har de fonde, der støttede opførelsen af Amager Bakke og skicenteret, afvist at give flere donationer. Det omfatter blandt andet Lokale- og Anlægsfonden, Nordea-fonden eller A.P. Møller Fonden.

De grønne plastmåtter, som udgør underlaget, er leveret af det italienske firma Neveplast, fremgår det af pressemateriale fra åbningen.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
14. august 2021 kl. 17:03

Brugerbetaling eller reklamation. Har billetpriserne være for lave i forhold til driftomkostningerne? Eller har man ikke fået den kvalitet på underlaget, som budgettet var lagt efter - reklamation? Hvem godkendte leverancen?

7
14. august 2021 kl. 13:00

To nyheder i én! Underlaget smuldrer og skibakken er populær. Det sidste er nyt for mig, det vidste jeg ikke. Hvad har skibakken gjort for at fortjene den titel? Har besøgstallet oversteget den forventning, der lå til grund for budgettet? Eller for nu at være rigtig kedelig revisoragtig: Hvor mange billetter havde de regnet med at sælge og hvor mange har de rent faktisk solgt? Med venlig hilsen Peter Riis

6
14. august 2021 kl. 11:44

Anlægget har også vandreruter langs begge sider af den grønne børsteløjpe. De forbliver nok åbne så man kan komme op til den lille knejpe med fuld alpestemning på toppen. Den sødlige dunst af rådnende affald er bare en del af oplevelsen. Så kan man sidde dér og fundere over hvor god man er til at sortere biologisk affald fra restaffaldet...

5
13. august 2021 kl. 19:06

Det lyder som en masse fremtidig mikroplastforurening man kan spare ved ikke at forny belægningen. Win-win.

4
13. august 2021 kl. 18:45

..man kan ikke både stå på ski og have mel i munden! Og man skal ikke skue bakken på dens beklædning, før skicenteret det er skudt! Det siger jo sig selv.

3
13. august 2021 kl. 17:55

Det gik hurtigt, - to år, så går det allerede ned ad bakke. Det blir' op ad bakke at holde den i gang. ?

2
13. august 2021 kl. 16:49

Enig - de burde reelt hedde "utryg"! ;-)Jeg har dog også opgivet aktierne, efter at have oplevet den manglende logik i deres sagsbehandling og erfaret, at de er villige til at bruge langt flere ressourcer på at "snyde" kunderne, end de reelt "snyder" dem for... Jeg er stor tilhænger af at forhindre forsikringssvindel (begge veje faktisk! ;-) - men den "indsats", jeg har set fra dem, var simpelthen uintelligent!

1
13. august 2021 kl. 13:11

er et noget utrygt sted at ha forsikringer... Det er strax bedre at ha aktier i samme selskab ;-)