Nu hvor DTU er blevet involveret i salmonella i dansk kød så er det måske på tide at man ser på problemet med andre øjne end Danish Meat Association. Prøv at finde ud af hvordan salmonella kommer over i slagtesvinene og det kød som kødbranchen nu mener uundgåeligt indeholder salmonella. Salmonella og folkesundhed skal altså ikke varetages af Danish Meat Association, men af uvildige og kyndige eksperter. Hvorfor mon Danish Meat Association fik fjernet gnaverbekæmpelsen fra Regeringens Salmonellaplan? Rotterne tisser og skider i svinefoderet og et svin går ikke af vejen for at æde en rotte om dagen. Derfor skal dansk landrug ikke lytte til Danish Meat Association, men tage skeen i egen hånd og sikre at der ikke er rotter i de danske landbrug. Vi skal ikke lære at leve med salmonella i hakket kød ligesom vi heller ikke skal acceptere rotter i danske landbrug, heller ikke giftbehandling af rotter i økologiske landbrug. Rotter og svin indholder stort set de samme sygdomsfremkaldende vira og bakterier og dette skyldes ganske enkelt en zoonose hvor svin smitter rotter og rotter smitter svin. Ingeniørens Nyhedsbrev har allerede skrevet om at resistente stafylokokker "hopper" fra svin til mennesker og dette er kun begyndelsen på et problem komplex som ingen aner hvad kan ende med. Fugleinfluenzaen er blot 1 eksempel på hvad der kan ske. OG WHO har klart advaret mod resistente bakterier i de fødevarer vi indtager. Det er et emne, der ikke kan overlades til kødbranchen at håndtere. I Polen og i Holland sidder der uvildige veterinære forskere der er opmærksomme på problemerne og som tør skrive om disse problemer uden at skulle tage hensyn til landbrugseksportinteresser. Skulle der være danske veterinærforskere eller andre, der ikke kender disse videnskabelige arbejder skal de være velkomne til at kontakte mig. Måske skulle den nye Fødevareminister sætte sig ind i disse ganske alvorlige sager. mvh Torben Sønnichsen