Ulovlig minedrift får kinesisk mur til at kollapse
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ulovlig minedrift får kinesisk mur til at kollapse

En af Kinas største attraktioner, den omkring 6.700 kilometer lange kinesiske mur (den nøjagtige længde er omdiskuteret), er blevet ramt af kollaps i provinsen Hebei. Det skriver det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Ulovlig minedrift har undermineret og rystet muren i kommunen Laiyuan, omkring 200 kilometer sydvest for Beijing. Området er gennemboret af flere mindre miner, der anlagt uden myndighedernes tilladelse. Nogle af dem ligger så tæt som 100 meter fra muren.

Omkring 700 meter af muren er nu kollapset, og myndighederne frygter yderligere kollaps. Ifølge Xinhua vurderer fredningsmyndigheder i Hebei, at så lidt som 20 procent af muren i Hebei er i ordentlig stand. 70 procent af muren har revner, står på usikker grund eller er ved at kollapse.

Området i Laiyuan er rigt på kobber, jern og nikkel og det har fået driftige kinesere til at anlægge talrige miner, selvom det er forbudt. Et mineselskab har endda revet en del af muren ned for at anlægge en vej. Og myndighederne har ifølge Zhou Jinjun, der er leder af Hebeis råstofdirektorat svært ved at få bugt med ulovlighederne, fordi minearbejderne bliver advaret og flygter, når myndighederne er på vej ind i området. Desuden har Laiyuan kun syv ansatte til at beskytte 123 km mur.

Kollapset er det seneste eksempel på de kinesiske myndigheders problemer med at beskytte deres Unesco-godkendte fortidsminder. Muren blev bygget fra det femte århundrede før Kristi til 1600-tallet - men den største udvidelse skete under Ming-dynastiet fra 14. til det 17. århundrede. Og det er netop en del af Ming-dynastiets mur, der er væltet i Laiyuan.

Murerne er ifølge Xinhua omkring 6.700 kilometer lang i dag, men de bliver konstant nedbrudt af sandstorme og dens naboer stjæler sten for at bruge dem som byggematerialer.

Den kinesiske regering fik først vedtaget beskyttelseslove for muren i 2006.

Ifølge Xinhua har ulovlig minedrift givet problemer i den kinesiske provins Indre Mongoliet, hvor der er meget kul, men det seneste kollaps tyder på, at problemet med minedrift er meget større end hidtil erkendt.

Dokumentation

Læs artiklen fra Xinhua

og bruges ikke mere til sit formål. Hvorfor bruge resourcer på det ? Det symboliserer en fortid, kun de færreste kinesere har interesse i at mindes.

  • 0
  • 0