Uhyggelig covid-19-tendens har nået Danmark: Flere børn indlægges med mystisk syndrom

Plus14. maj 2020 kl. 17:121
Uhyggelig covid-19-tendens har nået Danmark: Flere børn indlægges med mystisk syndrom
I udlandet har man set det alvorlige Kawasaki-lignende syndrom hos børn, som enten var eller havde været smittet med covid-19. Illustration: RECSTOCKFOOTAGE/Bigstock.
En farlig tilstand, som ligner det såkaldte Kawasaki-syndrom, har kostet flere børn livet i udlandet. Nu ses også en overhyppighed herhjemme. Et af børnene har haft hjertepåvirkning.
Artiklen er ældre end 30 dage

De danske børnelæger kan nu bekræfte en overhyppighed i det såkaldte Kawasaki-syndrom herhjemme, som i udlandet er kædet sammen med covid-19-epidemien.

Det bekræfter overlæge og ekspert i infektionssygdomme og immundefekter på børne- og ungeafdelingen på Aarhus Universitetshospital Skejby, Mette Holm, som har været initiativtager på en overvågning af forekomsten af det sjældne syndrom, der normalt rammer 30-40 danske børn hvert år.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. maj 2020 kl. 11:34

»Vi kan konstatere, at vi har en stigning. Det er stadig en sjælden tilstand, og det er vigtigt at få med, så forældre ikke dør af skræk. Men vi er også nødt til at reagere på, at vi har set en stigning,«

Ingen sygdom er absolut og ubetinget ufarlig. Iflg. Sundhedsstyrelsen har der i alt været indlagt 26 børn og teenagere "med COVID-19". Denne gruppe rummer de i artiklen omhandlede. Uanset hvordan man vender og drejer tingene er det et meget lavt tal, som på ingen måde kan begrunde at man begrænser børnenes frie udfoldelse - og det kan slet ikke begrunde den revolver-journalistik, overskriften er udtryk for.