Ugens tilbud i Netto: En rumrejse til 529.995 kr.

Det kan blive farligt at tage sine børn med i Netto i næste uge, hvis de har det med at rage ting ned i kurven. I hvert fald, hvis der er ryger et gavekort på en rumrejse med under toiletpapiret.

Fra søndag tilbyder Netto nemlig rumrejser til blot 529.995 kroner, hvilket står annonceret i kataloget side om side med en ramme påskebryg fra Harboe til 79,95 og Fanta-saftevand til 12 kroner. Bruger man indkøbslistefunktionen i det digitale Netto-katalog, kan man således sagtens klikke en rumrejse eller tre ned i kurven.

»Jeg kan roligt sige, at det er den vildeste og dyreste ting, vi har haft i kataloget nogensinde. Nogle af mine kolleger troede, at det var en aprilsnar, men det er det altså ikke,« fortæller indkøbschef for non-food i Netto Helle Stenbak.

Tilbuddet er en del af et samarbejde med firmaet oplevelsesgaver.dk, som supermarkedskæden har samarbejdet med siden fars dag i juni sidste år, og som også sælger f.eks. ansigtsbehandlinger og hotelophold. Kampagnen, der går i gang i næste uge, sker i forbindelse med Nettos 30 års fødselsdag.

Depositum på 4.000 kroner

Køb af gavekort foregår normalt ved, at gavekortene bliver lagt frem i Netto, og når man så har købt varen, skal man bruge en kode på bonen til at udløse oplevelsen.

I stedet for at køre hele beløbet igennem på en gang lægger man blot et depositum på 4.000 kr. samt sit navn og telefonnummer, og så ruller købet ind til Nettos indkøbsafdeling. Herefter skal der laves bankoverførsler, generel håndtering af det temmelig store pengebeløb og udstedes et rigtigt værdibevis.

Så både i butikkerne og på hovedkontoret har rumrejsen krævet masser af nye procedurer i koncernen og er blevet vendt nogle gange, inden 'varen' blev trykt i kataloget, fortæller Helle Stenbak.

»Men vi syntes, det var en sjov idé og vil gerne vise, at vi vil prøve grænser af. Alene prisen er jo ret speciel i et Netto-katalog. Mit gæt er, at vi nok ikke kommer til at sælge så mange rejser, men det kunne være sjovt, hvis det skete,« siger hun.

Direktør i oplevelsesgaver.dk Nicolai Bille Krogh fortæller, at selv om virksomheden har haft rumrejserne på menuen siden 2010, er der endnu ingen kommende rumturister, der har købt sig en tur. Men han håber på, det kommer, inden første tur går mod det sorte rum i 2012.

»De, der er interesserede, afventer nok, hvad der sker. Vi gør jo også dette for at få opmærksomhed og for at vise, at nu kan man altså købe den her slags ting. Det bliver ikke sidste gang, der kommer denne slags produkter med, og jeg synes, at det er modigt af Netto,« siger Nicolai Bille Krogh, som har haft oplevelsesgaver.dk i fire år.

Tandemtur med Lynx-fly

Det er den amerikanske virksomhed XCor, der står for rejserne med deres Lynx-fly, der kan lette og lande på almindelige landingsbaner.

»Man vil komme helt op, hvor man kan se Jordens krumning, og hvor der er helt sort. Det er kun dig og piloten, der sidder i raketten,« siger Nicolai Bille Krogh, som selv har måttet igennem fem undervisningsmoduler på nettet på XCors 'Space Tourist University' for at få lov at sælge rejserne.

Til interesserede Netto-kunder kan desuden oplyses, at turen afgår fra Phoenix i staten Arizona i USA. Med i prisen får man fem dages træning i at modstå trykket på 2,5 G samt diverse helbredstjek, inden turen går 65 kilometer opad i en 75 graders vinkel, inden den sluttes af med udkigspunkter over Stillehavet og Grand Canyon.

Dokumentation

Link til rumtur
Link til Xcor's rumture

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

at Copenhagen Suborbitals kan gøre dette billigere om et par år??! De flyver jo også lidt højere op - ovenikøbet med en rigtig raket!

:-)

Mvh Steen

 • 0
 • 0

Det er ikke noget problem at trække 529.995 kr. fra et normalt dankort, det verificere kun om kortet er spærret eller ej.

Linjen "Hvad angår rumrejsen, tillader PBS næppe en så heftig transaktion" er direkte ukorrekt, og så hedder de i øvrigt NETS.

 • 0
 • 0

Rummet er defineret til at starte ved 100 km afstand fra jorden, så 75 km er ikke helt nok selvom man nok kommer til at opleve krumning og mørke.

Så strengt taget er der jo tale om falsk varebetegnelse. - Det kan i øvrigt tilføjes, at i USA omtales en person først som astronaut, når man når 80 km. Så der mangler stadig 15-20 km, før man kan smykke sig med den titel.

 • 0
 • 0

Efter som at det er internationalt vedtaget at rummet først starter ved 100km fra jordens overflade burde det være forbudt at kalde denne slags flyveture "En tur i rummet" - det er komplet vildledende.

Når det så er sagt så er grænsen til rummet ret arbitrært valgt. Flyet tager en til 61km's højde udelukkende med dens bragende raketmotor, og man vil kunne opleve 4 minutters vægtløshed og baske rundt i en specialdesignet trykdragt - ikke en oplevelse jeg ville kimse af.

De har også en anden version af raketflyet planlagt der skulle kunne nå +100km.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Lynx_rocketplane

 • 0
 • 0

..er det jo korrekt varebetegnelse, da 'rummet' faktisk hedder 'det ydre rum' - ligesom FN's 'Outer Space Treaty'.

Og så er der ikke nogen fast grænse for hvornår det ydre rum starter:

"There is no clear boundary between Earth's atmosphere and space, as the density of the atmosphere gradually decreases as the altitude increases.

There are several designated scientific boundaries, namely:

The Fédération Aéronautique Internationale has established the Kármán line at an altitude of 100 kilometres (62 mi) as a working definition for the boundary between aeronautics and astronautics. This is used because above an altitude of roughly 100 km, as Theodore von Kármán calculated, a vehicle would have to travel faster than orbital velocity in order to derive sufficient aerodynamic lift from the atmosphere to support itself."

(Altså, ikke noget der har med 'rummet' som sådan at gøre, men en deffinition på hvornår det ene fagområde afløses af det andet.)

"The United States designates people who travel above an altitude of 50 miles (80 km) as astronauts."

(Altså, igen en faggrænse a la hvor når er man tandlæge og hvornår er man kæbekiruger)

"NASA's mission control uses 76 miles (122 km) as their re-entry altitude, which roughly marks the boundary where atmospheric drag becomes noticeable (depending on the ballistic coefficient of the vehicle), thus leading shuttles to switch from steering with thrusters to maneuvering with air surfaces."

http://en.wikipedia.org/wiki/Outer_space

..til sammenligning med: http://en.wikipedia.org/wiki/Space - som straks er en noget mere metafysisk størrelse..

Bare lige nogle betragtninger en tidlig morgen - jeg håber at Netto's markedsføringsafdeling sender mig en kurv ;)

 • 0
 • 0

..er det jo korrekt varebetegnelse, da 'rummet' faktisk hedder 'det ydre rum' - ligesom FN's 'Outer Space Treaty'.

Og så er der ikke nogen fast grænse for hvornår det ydre rum starter:

"There is no clear boundary between Earth's atmosphere and space, as the density of the atmosphere gradually decreases as the altitude increases."

Du nævner det jo selv. Der er ikke nogen klar grænse, men derfor har man pr. definition valgt at grænsen for det ydre rum ligger på de 100 km. Ansari X Prize som har med privat rumfart at gøre satte i øvrigt samme mål for udbetalingen af gevinsten.

Hvis du i øvrigt tjekker sitet på firmaet som forestår flyvningerne (http://www.xcor.com/contact/ticket.php), så vil du se at de ikke betegner det som en tur i rummet, men klart og tydeligt skriver "edge of space" og "suborbital flight".

Så ret beset, så har Oplevelsesgaver.dk og dermed også Netto lige givet markedsføringsskruen et par omgange mere end den kan klare.

Hvis man ikke havde vedtaget en grænse for det ydre rum, så kunne enhver der kommer over et normalt ruteflys højde jo i princippet kalde det en rumflyvning.

 • 0
 • 0

Det kommer an på hvem "man" er og hvornår "man" levede. Circa 1960 var grænsen 200.000 fod.

Og det er jo så netop også fløjtende ligegyldigt hvad grænsen var omkring år 1960. Det er hvad den er nu der tæller.

 • 0
 • 0

... på DANkortet. Ikke uden grænseoverskridende virkning at se det sekscifrede beløb i displayet, men fungerede fint.

RIGTIGE biler har da 7-cirede priser ;o)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten