Ugens podcast: Corona betyder fart på hjemmearbejdet og bremser på industrien

20. marts 2020 kl. 11:45
Ugens podcast: Corona betyder fart på hjemmearbejdet og bremser på industrien
Illustration: Ingeniøren.
Corona-epidemien har forvist mange ingeniører til hjemmekontoret. Vi har talt med en af dem og sætter desuden fokus på konsekvenserne for industrien. Få også tips til it-sikkerheden, når du sidder hjemme og arbejder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Benny Gøbel, Bjørn Godske, Ulrik Andersen og Mads Lorenzen

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

Denne uges Transformator er blevet til i et næsten tomt mediehus, da så godt som alle medarbejdere arbejder fra privaten. Men vi har fået fat i dem via en Skype-forbindelse – og det samme gælder civilingeniør Benny Gøbel fra Ørsted, som bl.a. arbejder med at foretage målinger på kraftværker, men som lige nu er forvist til hjemmekontoret.

Mens vi arbejder hjemmefra under Corona-krisen, kan helt andre virus være en trussel for virksomhederne. It-kriminelle står nemlig klar til at udnytte situationen, og vores parader sænkes på sikkerhedsfronten, når vi sidder derhjemme. Vi kommer med gode råd til it-sikkerheden.

Rundt om i Europa begynder bilfabrikker og andre industrikoncerner at lukke ned pga. smittefaren ved Corona. Herhjemme holder man den mange steder gående endnu, men vi ser på, hvilken betydning nedlukningen kan få for underleverandører m.v.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom Energistyrelsen for ti år siden forudså, at varmeforbruget i de danske husholdninger i år ville være faldet med 3 procent som følge af stramningerne af energikravene i bygningsreglementet og besparelsesindsatsen, er det gået lige modsat. I 2018 var det steget med 5,7 procent, og det skyldes bl.a., at vores boligareal er steget, og at vi har vænnet os til en lidt højere indetemperatur.

Links

Læs også: Maskinerne kører videre i industrien – indtil videre

Læs også: Varmeforbruget stiger trods krav om lavenergi

Læs også: PODCAST: Bliver corona som den spanske syge eller blot en sæsoninfluenza?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger