Ugens podcast: Corona betyder fart på hjemmearbejdet og bremser på industrien

 

Denne uges Transformator er blevet til i et næsten tomt mediehus, da så godt som alle medarbejdere arbejder fra privaten. Men vi har fået fat i dem via en Skype-forbindelse – og det samme gælder civilingeniør Benny Gøbel fra Ørsted, som bl.a. arbejder med at foretage målinger på kraftværker, men som lige nu er forvist til hjemmekontoret.

Mens vi arbejder hjemmefra under Corona-krisen, kan helt andre virus være en trussel for virksomhederne. It-kriminelle står nemlig klar til at udnytte situationen, og vores parader sænkes på sikkerhedsfronten, når vi sidder derhjemme. Vi kommer med gode råd til it-sikkerheden.

Rundt om i Europa begynder bilfabrikker og andre industrikoncerner at lukke ned pga. smittefaren ved Corona. Herhjemme holder man den mange steder gående endnu, men vi ser på, hvilken betydning nedlukningen kan få for underleverandører m.v.

Selvom Energistyrelsen for ti år siden forudså, at varmeforbruget i de danske husholdninger i år ville være faldet med 3 procent som følge af stramningerne af energikravene i bygningsreglementet og besparelsesindsatsen, er det gået lige modsat. I 2018 var det steget med 5,7 procent, og det skyldes bl.a., at vores boligareal er steget, og at vi har vænnet os til en lidt højere indetemperatur.

Links

Fik du hørt: PODCAST: Bliver corona som den spanske syge eller blot en sæsoninfluenza?

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside