Ugens ekspert-spørgsmål: Virker hjernen i en ny krop?

Hvad sker der, hvis man flytter hjernen over i en anden krop? Kan man stadig huske alle de færdigheder, hjernen har lært i den oprindelige krop?

Det spørgsmål har Per Olesen, der udvikler elektronik i firmaet KLPlab og underviser på Ingeniørhøjskolen i København, funderet over.

Professor i teoretisk fysik på Niels Bohr Institutet og tidligere formand for Computational Neural Network Center Connect, Benny Lautrup, vil ikke afvise muligheden for at flytte hjernen over i en ny krop.

I hans vurdering vil udfordringen være at forbinde hjernen til den nye krop gennem alle de motoriske og sensoriske nerver.

I denne uge har vi også fået svar fra stærkstrømsekspert Erik Herse på, hvorfor en transformator brummer, for som Jens Peter Jensen, rigtigt bemærker: "En transformer består mig bekendt af to spoler fastgjort på en jernkerne. Ingen af dele bevæger sig (tilsyneladende). Noget må dog sætte luften i svingninger. Hvad og hvorfor?"

Endelig kan du læse om Søren Larsen, der tænker tilbage på de små metal-biler, han legede med som barn, hvor man med en magnet under et stykke pap kunne føre bilerne rundt på de tegnede veje.

Barndomsminderne har fået ham til at spørge sig selv, om det er muligt at spærre for magnetismen.

Læs de fulde spørgsmål og eksperternes svar på http://ing.dk/scientariet/sporg.

Dokumentation

Spørg Scientariet
Truer nano-våbene?
Virker hjernen i en ny krop?
Hvorfor brummer transformatoren?
Kan man spærre for magnetismens kræfter?