Ugens ekspert-spørgsmål: Truer nano-våbnene?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ugens ekspert-spørgsmål: Truer nano-våbnene?

Kina og Rusland bruger milliarder af kroner på at udvikle små nano-robotter, der simpelthen klipper de enkelte atomare bindinger over, således at materialet forvitrer til støv. Hvor langt fremme er man med sådanne våben?

Således spørger Hans-Ole Marhauer fra Odense, hvis anledning til spørgsmålet om nano-robotter, var en artikel i Space Daily.

Lektor i nanoteknologi på DTU og blogger på ing.dk Peter Bøggilds umiddelbare reaktion var "åh nej, nu igen. Ikke at du spørger, for det kan jeg godt forstå, men at rygterne om den kommende nano-invasion svirrer på nu 21. år."

Kernen i Peter Bøggilds omfattende svar er, at der ikke kommer selv-replicerende nanomaskiner de første 50-100 år, men at modificerede virus og bakterier fortsat er et varmt emne blandt våbenforskere.

Endvidere funderer Peter Bøggild også over, om konspirationsteorierne i virkeligheden er mere farlige end nanomaskinerne.

I denne uge blev Ingeniørens læsere ligeledes klogere på om, man altid kan vide, hvordan en kemisk reaktion ender, og hvad Higgs-partiklen gør.

Læs de fulde spørgsmål og eksperternes svar på http://ing.dk/scientariet/sporg.

Dokumentation

Spørg Scientariet
Truer nano-våbnene?
Hvordan ender en kemisk reaktion?
Hvad gør Higgs-partiklen?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten