Bo Christensen
Jeg har i den sidste uge holdt maraton-opgave-vejledningsdage med omkring 80 unge studerende lige i starten af 20’erne. Langt, langt de fleste er fagligt velfunderede, reflekterede, fagligt nysgerrige og udfordrende (på den gode måde) og seriøse. Jeg bliver ofte imponeret og tænker, at der alligevel er håb for fremtiden. Men der er også en gruppe, der tilsyneladende har uddraget en uhensigtsmæssig læring fra gymnasiet af mantraet ‘alt er o.k., hvis man kan argumentere for det’.
Jeg må sommetider bruge lidt tid på at diskutere, at der er forskel på at ‘argumentere’ og at ‘fremføre en [vilkårlig] påstand gentagne gange’. At det første har noget med fagligt belæg at gøre, det andet har med stigende vokalt eftertryk at gøre, og at de to former ikke er ligestillede.
Dér kan det bekymre mig, at en udsendelse som denne giver vrøvl ligestillet, eller endda privilegeret, taletid og giver faglig viden en ikkeprivilegeret position.
Richard Dawkins har nægtet at diskutere evolution med hardcore kreationister med følgende argument: »Would you, if you were a geographer, agree to have a debate with a Flat-Earther? There comes a point when you have to say you are — by agreeing to appear on a platform with somebody like that — you are giving them status.«
Torben Rune
Jeg er fuldstændig enig. Hvis man i et demokrati accepterer, at alle synspunkter er valide – uanset hvor tossede de er – blot man kan argumentere for dem på en overbevisende måde, så stiger risikoen for, at de dygtigste demagoger bliver dem, der sidder på magten.
Når der sættes spørgsmålstegn ved videnskab og forskning, støber man fundamentet for et potentielt diktatur.
Og nej – det er ikke noget argument, at flertallet griner af det eller græmmes over det. Demokratiet slutter, når demagogerne sætter spørgsmålstegn ved dets grundforudsætninger og f.eks. påstår, at et valgresultat er ugyldigt, selv om flertallet siger noget andet, eller at videnskaben er upålidelig og derfor kræver tiltag som strider imod lovgivning.
Jens D. Madsen
Der er intet forkert i, at flat earth-tilhængerne får taletid, og heller ikke i, at en forsker forsvarer naturvidenskaben over for flat earth-tilhængerne. Information og oplysning er den bedste måde at håndtere konspirationsteorier på.
Jeg synes faktisk, at det som koncept er en virkelig god idé, som burde bruges oftere. F.eks. kunne man efter en science fiction-film have et forskerpanel, der diskuterer den og vurderer, om det hele er teoretisk umuligt og altid vil være det, eller om noget faktisk kunne blive muligt en gang i fremtiden, når vi bliver dygtigere. Mange film og meget underholdning er derude, hvor det er helt umuligt, og problemet er, at seerne faktisk ubevidst tror, at der er noget om det. Fejlen ligger i måden, DR gør det på. Naturligvis skal de interviewede acceptere, hvad de medvirker i, og de skal også acceptere resultatet. Det er særlig vigtigt ved satire. Meningen med satire er ikke, at dem der medvirker, skal fortryde deres medvirken. De skal gerne kunne se humoren – og acceptere det.
Snedker og psykoterapeut Ole Lochmann (th.) mener, Jorden er flad. I programmet ‘Ellen imellem’ får han lov til at lave, hvad DR kalder »et kritisk interview« med astrofysiker Anja C. Andersen (tv.), der troede, hun talte med DR-vært Ellen Kirstine Jensen (i midten). Foto: DR
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
kendte jeg ikke, har nu set den første, fra ende til anden. Uden at finde den meget dyb, syntes jeg den var lidt ok. Man får jo sympati med hovedpersonerne. En generation af yngre, midaldrende mænd, der gør eftertrykkeligt grin med sig selv og deres egen generation på en lidt poetisk måde.
Generationen før udpeger fortrinsvist andre, når de har behov for at le.
Som jeg ser det er problemet at vi har et begreb vi kalder "public service" som politikerne har hældt alt for mange penge i så de skal jo bruges på en eller anden måde.
Det ser ud til at have medført et antal programserier der afsøger grænser, af og til med temmelig syrede resultater efter min mening.
Før Ellen var der også Signe som nok slap lidt bedre fra det:
https://www.dr.dk/drtv/serie/signe-molde-paa-udebane_220756
Men kigger man på Ellen imellem så kan man nederst på siden se en række andre mere eller mindre vellykkede sager under "andre har set" eller "se også"
som f. eks.
https://www.dr.dk/drtv/serie/poellehullet-_-det-brune-vaertshus_248727
Og i øjeblikket kører der en serie der hedder "I hjernen på stjernen", også temmelig mærkeligt efter min mening, men måske skulle du prøve at melde dig som stjerne i det program, for hvis der er nogen der kan komme ind i din hjerne og høre det du hører, så kan du måske finde dem der?
citerer mig selv:
så er satireserien landet, noget bumpende. Sidste emne aktuelt, men vist ikke væsentligt nyt? Jeg havde forventet, at den sidste satire ville få et ekstra løft, fx lidt global vidvinkel. Nu bliver helhedsindtrykket af serien noget flad. Formatet metasatire finder jeg selv potentielt ok, men en del bedre gennemarbejdet, og interviewpersonerne skal selvfølgelig oplyses og spørges i tide.
det udløste 7 nedtomler, kan I uddybe disse?
Satireserien er landet; resten er så meninger. Hvilke af disse er folk uenige i?
jeg har, måske ukorrekt, tidligere været tilbøjelig til at tolke flere betydningslag ind i "Ellen imellem", end den kan bære. Herunder laget: der er seriøse ting, folk ikke kan sige, uden at få næsen gevaldigt i klemme. Derfor satireformatet. Ellen imellem synes så ikke selv at komme ind på det.
Jeg vil lukke den ned her (igen igen) - da din fremfærd har alle karakteristika af trolling - selv om de formentlig ikke er ment som sådan?
Nej, det er det faktisk ikke!
Men det kan jeg ikke uddybe, ikke engang antyde, uden at bruge argumenter, som en stor gruppe herinde, inkl. Ingeniørens debatredaktion, vil vælge at opfatte som sådan. De kan så bortcensurere mine udsagn, evt. også min debatprofil. Og lade modpartens stærkt værdiladede og utvetydigt nedsættende bemærkninger om mig blive stående.
Jeg har jo været på Ingeniørens debatforum i en årrække uden at anmelde et eneste indlæg. Ikke fordi der ikke har været anledning dertil, men fordi jeg ikke er vild med censur, og ser lidt meningsudvekslinger som monumenter, man bør tøve en kende med at vælte.
Jeg er tilbøjelig til at tolke dine tilbagevendende teasere (iøvrigt indholdsløse) til mig som enten ren konfliktmageri for konfliktens egen skyld, eller et helt bevidst forsøg på at få fremprovokeret min exit fra Ingeniørens debatforum. Hvis jeg nu valgte at anmelde dette, ville det så virke, eller vil jeg blot selv blive ekspederet endegyldigt?
Hvis du virkelig ikke føler, du har fået svar på det spørgsmål, vl jeg foreslå dig at læse "Anja-tråden" igennem igen.du svarede ikke på mit spørgsmål
At de svar du får, ikke passer sammen med din verdensopfattelse, er ikke ensbetydende med, at der ikke er svaret.
Jeg vil lukke den ned her (igen igen) - da din fremfærd har alle karakteristika af trolling - selv om de formentlig ikke er ment som sådan?
https://www.dr.dk/drtv/se/ellen-imellem_-har-morten-messerschmidt-nogensinde-haft-en-vabel_319325
så er satireserien landet, noget bumpende. Sidste emne aktuelt, men vist ikke væsentligt nyt? Jeg havde forventet, at den sidste satire ville få et ekstra løft, fx lidt global vidvinkel. Nu bliver helhedsindtrykket af serien noget flad. Formatet metasatire finder jeg selv potentielt ok, men en del bedre gennemarbejdet, og interviewpersonerne skal selvfølgelig oplyses og spørges i tide.
Øv hvor tarveligt, at nøje udtænkte, møjsommeligt tilpassede og målrettede emner blot puttes ned i det samme dumme firkantet hul. Alt sammen visualiseret her ved et frygteligt misbrug af avanceret test udstyr:
Hvis starten af denne video er for barsk, kan sarte sjæle gå direkte til min 1.30 for at få lise.?
#børnehave #satire #bin
/irony off
Min holdning er, at vi skal uddanne befolkningen bedre. De skal gerne selv kunne vurdere, hvad det er falsk. På den måde, bliver de mere robuste, overfor den falske information de bombarderes med. Naturligvis, vil det så også medføre, at de er sværre at bilde en løgn ind, og det kan måske være et alvorligt problem.
Det kræver så, at de forstår hvad der er videnskab, og hvad der ikke er. Og at selv videnskab kan være gennemforvredet af særinteresser.
Nok også at de bliver uddannet i at se gennem adskillige lag af betydninger og agendaer, fx via krummeluret metasatire. Dog bliver metasatire fremover næppe at finde på nogen public service hylde. Censuren vil - nu både bagudrettet og fremadrettet - også på dette felt, hindre befolkningen i at oplæres til at gennemskue noget som helst.
Spørgsmålet er om det hjælper. Jeg tror ikke, at vores folkeskole undervisning er god nok. Og her har vi beviset...måske til en ekstra tur igennem Folkeskolens første til niende klasse.
Ellen Kirstine Jensen, der agerer bugtaler for fladjordsprofeten, bliver på youtube af Sami B.k. konfronteret med dette udsagn:
Jorden er rund det er blevet bevist for mange år siden
Hvortil hun svarer:
Men har du set det med dine egne øjne? Mvh. Ellen
Det svar afslører i mine øjne enten en utroligt flabethed, eller også trænger hun (sammen med andre af P3s journalister) i udstrakt grad til et kursus i elementær videnskabsteori - måske til en ekstra tur igennem Folkeskolens første til niende klasse.
Min holdning er, at vi skal uddanne befolkningen bedre. De skal gerne selv kunne vurdere, hvad det er falsk. På den måde, bliver de mere robuste, overfor den falske information de bombarderes med. Naturligvis, vil det så også medføre, at de er sværre at bilde en løgn ind, og det kan måske være et alvorligt problem.Ikke alle udsagn skal have lige megen taletid, hvis befolkningen skal have en fornemmelse om, hvad der er op og ned. Ellers ender de med at tro, at jorden både er flad og rund samtidigt. Derfor ok, at der prioriteres og sorteres i udsagn.
Dagbladende og DR har en stor indflydelse på befolkningens holdninger. Ingen tvivl om det. Men det er ikke ny teknologi. Vi har haft radio og TV i mange år. Man er blevet bedre til filmstriks og at få fiction til at se korrekt ud. Hvis vi uddanner befolkningen bedre, så tror jeg de fleste vil kunne se, at f.eks. en film som don't look up, er totalt urealistisk. Og det burde ikke undre nogen, at redningen af jorden mislykkedes i filmen. Men filmen, kan måske få os til at tænke over, hvordan politikerne opfatter vanskelige videnskabelige problemer, som f.eks. naturen, miljø og klimaproblemet. Som jeg forstår filmen, så er dem med flest penge der har mest ret. Naturvidenskab og fakta betyder intet. Går forretningen godt for en fladjords fantast, så bliver der taget efter ham.Forsøg at sætte spørgsmålstegn ved lyd- og tele-højteknologierne, og find ud af hvor meget demokrati og ytringsfrihed, der er tilbage her til lands.
Et stadigt voksende tryk af løgn, spin og konspirationsteorier, fremmer desværre ikke denne respekt, da det bliver nemmere og nemmere at legitimere misbruget med at "alle andre gør det".
Jeg er meget enig. Det mest uhyggelige er, at visse diktaturer rund omkring i verden, arbejder målrettet med netop at nedbryde og destabilisere demokratier i andre lande, ved at skabe et stigende tryk af løgne og fordrejelser - ofte ved brug af trolling.
Endnu mere uhyggeligt er, når DR lader sig rive med, fordi det åbenbart er "sjovt" at trolle. Der er nogen på DR der fatter meget, meget lidt af hvilken rolle landest mest betydningsfulde medie har i det spil. Jeg håber virkeligt - som jeg har skrevet flere andre steder - at rette myndigheder graver rigtig dybt i hvad der foregår i DR, når noget sådant kan forekomme.
Det sætter pludselig DR's slogan "Det du hører er du selv" i et noget andet perspektiv.
Nej, heldigvis, men det er da i hvert ikke på grund af, men snarere på trods af, alle de spundne/løgnagtige udsagn.Det er det der foregår hver dag i et demokrati. Det er den demokratiske samtale, der er fyldt med masser af vildt urigtige/vinklede udsagn, og vi har stadig ikke diktatur.
I 1933 tabte demokratiet til diktaturet i Tyskland, som følge af en velorganiseret storm af vildt urigtige/vinklede udsagn, og så nyligt som for præcis 17 måneder siden, var det alt, alt for tæt på at ske igen.
Demokrati og ytringsfrihed er ingen selvfølge, og det holder kun så længe respekten for sandhed og fakta er tilstrækkeligt høj i befolkningen, så man fortsætter med vrage dem, der forsøger at misbruge ytringsfriheden imod demokratiet.
Et stadigt voksende tryk af løgn, spin og konspirationsteorier, fremmer desværre ikke denne respekt, da det bliver nemmere og nemmere at legitimere misbruget med at "alle andre gør det".
Nu er det ikke så slemt, når flatearthere får taletid I Danmark ved de fleste godt, at det er nogle tosser.
Nøh - men man kan godt tabe kæben når det sker
Afspil 2:05:55 - 2:07:45
?
Og tilhængerne voldsomme demonstrationermed bål og brand i gaderne. Det er den type videnskabsbenægtere, vk skal vogte os for her i landet.
I Sverige er man klar over, at satire kan være et element i en psykologisk krigsførelse imod grupper, minoriteter eller lande, og har 1. januar i år stiftet Myndigheden for Psykologisk forsvar. Her kan man se hvad svenskerne mener om "morsomheder".
Den destabilisering som cyber angreb som trolling medfører, er præcis hvad der øsnkes fra angriberens side. En langsom nedbrydning at tilliden til autoriteter, som fører til ukontrollable reaktioner - i visse tilfælde vold - nedbrydning af demokratiske spilleregler - optøjer og ulovlige demonstrationer. Formålet er - over en længere periode - at nedbryde de demokratiske spilleregler.
Det underlige og ærgerlige er, at DR deltager i sådanne angreb. Jeg vælger at tro, at der er tale om nyttige idioter, og håber - og opfordrer til - at rette myndigheder dykker dybere i hvad der foregår. Vi skal jo ikke have en trollefabrik på dansk grund - for offentlige midler - det er for dumt.
Selvom de ikke får mediebevågenhed, så er der mange danskere, der tror mere på helsevand end på læger. Og jeg forstår det godt. Dem der sælger helsevand, sælger måske ikke noget der virker, men de har medfølelse, og virker forstående overfor patientens problemer. Og det er bestemt ikke altid at læger er det. Nogle læger, er gode, og de forstår også at forklare patienterne problemet. Mens andre læger - specielt på sygehuse - jages af stress, og ikke har tid til at tale med patienterne. Jeg mener vi har et problem som der skal gøres noget ved. Det nytter naturligvis ikke, at give taletid til dem der sælger helsevand - det vi har brug for, er at forbedre behandlingen af patienterne på sygehusene. Den lægelige behandling, er sikkert ok, men der mangler noget overbevisning, på den "bløde" side.Men vi har jo fornyligt oplevet antivaxxerne få mediebevågenhed, så de var flere og flere der begyndte at tro på deres lige så tossede argumenter.
I forbindelse med Corona, er der også mange der tvivler på, at man har brugt resourcerne korrekt - mig selv inkluderet. Her i sidste uge, blev endnu en af mine bekendte ramt af Corona. Hun er over 70. Det tog hende 3 dage at komme over, og det som var værst, var at hun ikke kunne smage maden. At symptomerne så er så milde, fordi vi netop er blevet vaccineret, tænker man måske ikke på. Min nabo havde det for et par måneder siden. Han var også i gang et par dage efter, selvom han ikke måtte. Men, hvordan var det gået, hvis vi ikke var vaccineret?
Nu er det ikke så slemt, når flatearthere får taletid I Danmark ved de fleste godt, at det er nogle tosser. Men vi har jo fornyligt oplevet antivaxxerne få mediebevågenhed, så de var flere og flere der begyndte at tro på deres lige så tossede argumenter. Og tilhængerne voldsomme demonstrationermed bål og brand i gaderne. Det er den type videnskabsbenægtere, vk skal vogte os for her i landet. I USA er flatearthere og kreationister farlige, men de får indtil videre ikke ben til jorden her.
Altså et svindelfoto. Svineri igen.
Hvis man ikke allerede har set DR Tæt på sandheden fra 28. maj i år, så kan man i de første 2:19 minutter se hvordan rigtig satire skal laves... med Ellen imellem som udgangspunkt. Det er kosteligt.
Jonatan Spang nagler den ret præcist: "Undskyldningen for at pranke forskere er, at man lader nogle folk komme til orde, der normalt ikke får lov. Med mindre de altså har været med i DR's Konspirationsfolket har ordet, eller TV2 programmet Huxi og konspirationsteorierne, eller hvis de er på Facebook, Twitter eller har en YouTube, eller har en gryde de kan slå på. "
Altså et svindelfoto. Svineri igen.Det er en fotomontage. Anja er først blevet gjort bekendt med Lochmanns eksistens dagen før programmet blev offentligt.
Når folk er skjult, er det vanskeligt at diskutere med dem, men at kalde dem "fjolser", "løgnere" eller lign. har aldrig overbevist nogen.
Det er vist ikke så meget hvem/hvor der bliver diskuteret med, men DR's politikker (og omgåelse deraf)
Peter C. Kjærgaard er også ufrivilligt med i programmet, han har skrevet en klage til DR - og svaret var at pga. programmet er 'satire' så kan de se stort på de fleste regler. De overholder dog ikke alle betingelserne selv..
Læs evt. hele brevet (incl. uddrag af DR's betingelser) + DR's svar her:https://ing.dk/artikel/professor-kan-ikke-faa-stoppet-program-hvor-han-bliver-narret-dr-har-loejet-mig-flere-gange
Her er det dog kort opsummeret: Både brug af skjulte optagelser og af fiktiv identitet i satire og underholdningsprogrammer kræver skriftlig direktørgodkendelse inden optagelse. Desuden kræves altid de medvirkendes samtykke før offentliggørelse. Det gælder, selv om de medvirkende sløres og anonymiseres. DR respekterer, hvis en medvirkende ikke ønsker at deltage i eller fortsætte optagelserne. DR respekterer også et eventuelt ønske om, at råmaterialet destrueres.
Nej jorden er og bliverikke flad, men iblandt må nogen turde tage diskussionen med tumberne.
Bør du vøre forsigtig med nedsættende betegnelser?
Meget af det vi i dag betragter som "videnskabelige sandheder" blev på et tidspunkt nedgjort af folk, der mente de vidste bedre. Kampen på argumenter foregår stadig og hver gang nogen opdager noget "vi" ikke vidste i forvejen.
Anja C har fint redegjort for, hvorfor hun følte sig snydt. Når folk er skjult, er det vanskeligt at diskutere med dem, men at kalde dem "fjolser", "løgnere" eller lign. har aldrig overbevist nogen.
Man kan opfordre folk til at udføre afprøvning af en "sandhed", men vil de ikke det, må man finde bedre argumenter eller metoder folk kan afprøve. Det kaldes at oplyse eller uddanne; gennem vidensdeling.
Nej, det er ikke det der foregår. De fleste kan skelne imellem synspunkter og videnskab, og acceptere at der er forskel. Hvis den sondring ikke opretholdes, stiger risikoen for at de dygtigste demagoger bliver dem, der sidder på magten.</p>
<p>Det som DR har gang i med Ellen imellem programmerne er at desavouere videnskab ved at sidestille den med synspunkter. Det kan man ikke.
Oensker jeg kunne give dig 50 thumbs up for disse linier. Det indrammer hele problemet perfekt.
Det er en fotomontage. Anja er først blevet gjort bekendt med Lochmanns eksistens dagen før programmet blev offentligt.Det undrer mig, at hun har ladet sig fotografere sammen med Ole.
Det undrer mig, at hun har ladet sig fotografere sammen med Ole.
Sådan som det er klippet sammen forstår jeg godt Anjas vrede, for i programmet ser man også Ole Lochmann der sidder og griner smørret.
Det er dårlig satire, hvis det overhovedet kan kaldes det. Det er en tand værre end skjult kamera.
Enig.Nej jorden er og bliverikke flad, men iblandt må nogen turde tage diskussionen med tumberne. Der er meget videnskab der ikke er uomtvistelig sandhed uafhængig af tid og sted. F.eks. økonomi, socialvidenskab, lægevidenskab, fysiske forklaringsmodeller, psykologi, ... dog kalder vi det videnskab, men og ofte ligner det synspukter.
Også indenfor fysik, er der områder hvor det kan diskuteres om vi kender den uomtvistelige sandhed. F.eks. mørkt stof, superstrengsteorien, sorte huller, naturlovenes opståen, big-bang, hubbels konstant osv.
Det væsentlige er ikke, om vi kender den uomtviselige sandhed - det væsentlige er, at vi kender vores begrænsninger. Vi skal vide, hvor godt vi ved det vi ved, f.eks. kende præcisionen for vores naturlove, nøjagtigheden af vores målinger, vi skal vide hvor sikre forudsigelser vi kan opnå, og hvor stor afvigelse der er på beregnede sandsynligheder.
God forskning er ikke at vide alt - det er at vide, hvad man ikke ved.
Der regelmæssigt videnskabsfolk der lufter deres synspunkter som om det var videnskab og til at argumenterer for deres synspunkter med videnskab. Ikke al videnskab er naturvidenskab. Man desavouerer ikke videnskab ved at stille det op mod synspunkter, det er den diskussion videnskaben skal vise sit værd ved at vinde.
Nej jorden er og bliverikke flad, men iblandt må nogen turde tage diskussionen med tumberne. Der er meget videnskab der ikke er uomtvistelig sandhed uafhængig af tid og sted. F.eks. økonomi, socialvidenskab, lægevidenskab, fysiske forklaringsmodeller, psykologi, ... dog kalder vi det videnskab, men og ofte ligner det synspukter.
Det er det der foregår hver dag i et demokrati. Det er den demokratiske samtale, der er fyldt med masser af vildt urigtige/vinklede udsagn, og vi har stadig ikke diktatur.
Nej, det er ikke det der foregår. De fleste kan skelne imellem synspunkter og videnskab, og acceptere at der er forskel. Hvis den sondring ikke opretholdes, stiger risikoen for at de dygtigste demagoger bliver dem, der sidder på magten.
Det som DR har gang i med Ellen imellem programmerne er at desavouere videnskab ved at sidestille den med synspunkter. Det kan man ikke.
Jorden bliver jo ikke flad, selv om der skulle komme politisk flertal for det.
Har du ikke lært beviset for Pythagoras i Folkeskolen? Det gjorde jeg:
Man tegner et kvadrat med sidelængden a+b. Så afsætter man længden a fra hvert hjørne i samme retning hele vejen rundt og tegner et nyt skråtstillet kvadrat mellem de 4 afsatte punkter. Sidelængden på dette kvadrat kalder vi c.
Nu er det blot at regne arealet af det store kvadrat:
A1 = (a+b)*(a+b) = a^2 + b^2 + 2ab
….og arealet af de 4 trekanter, som udfylder mellemrummet mellem det store og det lille kvadrat:
A2 = 4 * ab/2 = 2ab
Arealet af det inderste kvadrat må være disse to arealer trukket fra hinanden:
A3 = A1 - A2 = a^2 + b^2 + 2ab - 2ab = a^2 + b^2
Men da c er sidelængden af det inderste kvadrat, må der også gælde:
A3 = c^2
Dermed:
A3 = a^2 + b^2 = c^2
Jeg ved ikke, om dette er det oprindelige bevis, men det var i hvert fald til at forstå for en 9. klasse, der i forvejen havde terpet det det med at multiplicere diverse kombinationer af a og b i parenteser.
"Der er intet forkert i, at flat earth-tilhængerne får taletid, og heller ikke i, at en forsker forsvarer naturvidenskaben over for flat earth-tilhængerne. Information og oplysning er den bedste måde at håndtere konspirationsteorier på."
Programmet kan godt have en vis relevans. Jordens form og størrelse blev vist allerede beregnet af Ptolomæus, og der er masser af viden som er så brugt og nagelfast at man aldrig tænker over hvordan det blev bevist i sin tid. På den måde kan programmet godt have nogen relevans.
Det er faktisk ikke så længe siden jeg fandt det geometriske bevis for Pytagoras, som jeg har brugt, men aldrig tænkt over hvordan man kan vise at det passer.
"Hvis man i et demokrati accepterer, at alle synspunkter er valide – uanset hvor tossede de er – blot man kan argumentere for dem på en overbevisende måde, så stiger risikoen for, at de dygtigste demagoger bliver dem, der sidder på magten."
Det er det der foregår hver dag i et demokrati. Det er den demokratiske samtale, der er fyldt med masser af vildt urigtige/vinklede udsagn, og vi har stadig ikke diktatur.