Ugens debat: Prøv med et familievisum

Illustration: MI Grafik

Ingeniøren fortalte historien om Darui Li, der har boet i Danmark, siden han var 11 år gammel. Men hvis han vil bo sammen med sin kinesiske ægtefælle må de flytte ud af Danmark. Historien er blot én af en række cases, vi har præsenteret på ing.dk. Og læserne er enige: Reglerne skal laves om.

Erik Petersen

I stedet for opholdstilladelse kunne man også give folk et familievisum. Det gør man f.eks. i Thailand, hvor det er let at få for et år ad gangen. Hvis du senere får et jobtilbud, kan du bruge det til at få en arbejdstilladelse og så få et visum baseret på arbejdstilladelsen.

Jesper Vauvert

Danmark har i mange år haft et forkvaklet forhold til udlændinge! Hvorfor skal ‘herboende’ for eksempel have arbejdet i landet mindst fem år? Er en ansøger med uddannelse bedre end én uden? Osv. Danmark og mange danskere har efterhånden fuldstændig mistet forståelsen for, hvad der er gode kvaliteter i andre mennesker, og skæver efterhånden kun til overfladiske og nærmest ligegyldige forhold.

Man er nødt til at udfærdige reglerne så tilpas generelt, at man ikke får EU/konventioner/FN på nakkenRune Pedersen

Rune Pedersen

Hvis man kunne udfærdige reglerne efter den egentlige hensigt, ville mennesker som Darui Li med garanti ingen problemer have. De fleste danskere og danske politikere anser folk som ham som et meget stort aktiv for landet. Men da man gerne vil begrænse en bestemt gruppe af problematiske migranter, er man nødt til at udfærdige reglerne så tilpas generelt, at man ikke får EU/konventioner/FN på nakken – og det går desværre utilsigtet ud over mennesker som Darui Li.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

den thailandske model, virker, ganske godt. er benyttede til styrke thailandske firmaer og betyder ofte, at disse selv ansætter flere folk. Generelt, kan den ene part sikkert forsøger kone og børn, så hvad er problemet, måske ordet forudfattet gælder her og det for alting til at virke sort og hvidt, processkemaet ja og nej håndtere ikke forskellige forhold

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten