Ugens debat: Mere oplysning, tak

Læs nogle af holdningerne her og resten under lederen.

Asbjørn Nielsen

Som andre tidligere har nævnt, så mangler man nogle gange en mulighed for at give en tommel op til lederen.

Frank Jumppanen Andersen

Uhørt selvforherligende leder. Der mangler lige så meget mulighed for tommel ned!

Martin G. Bech

Det er det, regeringen gør – og den gør det godt. Hvis man er i tvivl om, om der er noget, der bliver holdt hemmeligt for befolkningen, så prøv lige at kigge på de uhyggelige billeder nede fra Italien, hvor folk ligger nærmest livløse på sengene. Vi skal gerne undgå, at de næste billeder kommer fra Danmark – og det er det, regeringen arbejder med – det er ikke hemmeligt.

Jens Ole Stilling

Redaktøren har så helt ret, og artiklen rører ved noget meget vigtigt. Hver dag på DR1 hører man tv-lægen udtale, at den menige befolkning ikke har behov for at kende smittetal. Det er utroligt arrogant og provokerende over for folk som ingeniører, som ofte er bedre til at forstå data. Som det er nu, føles det, som om vi skal holdes i uvidenhed i et brud på de demokratiske regler, vi stræber efter.

Tommy Koefoed

Lederen rammer plet – det er bestemt ikke nemt at opdrive dybdegående information om, hvilke epidemiske modeller de træffer beslutninger ud fra – hvilke scenarier er der ud fra de nuværende tal om udbredelsen af virus, indlagte patienter m.m. Det savner jeg.

Flemming Rasmussen

Det er en udbredt ‘danskersport’ at skyde skylden på den siddende regering – jeg synes, de håndterer krisen meget professionelt.

Frank Jumppanen Andersen

Jeg er enig i, at der skal ses på hele forløbet, beslutninger m.m. – men det skal være som mulighed for at lære efterfølgende, og ikke som led i en heksejagt for at sælge klik og aviser. Myndighederne er mennesker – og mennesker laver fejl – men lad dem for pokker få arbejdsro!

Chris Nielsen

Fuldstændig enig med lederen. Der kunne overvejes en kontraktpolitik mellem det enige folketing og den danske befolkning, således at efterspurgte tal og statistikker i første omgang bliver frigjort til pressen. Politikerne må så forklare en eventuel nødvendig tilbageholdelse af oplysninger over for demokratiets vagthunde. De mange tiltag, der er sket de sidste uger, sigter på at beskytte udsatte grupper i vores samfund. Vi ønsker ikke, når regnskabet bliver gjort op, at der har været uacceptabel overdødelighed blandt disse grupper og befolkningen generelt.

Svend Ferdinandsen

Det, jeg kunne ønske, var, at Ingeniøren kom med en oversigt over formler, differentialligninger og diverse koefficienter, der er bestemmende for en epidemis udvikling. Så kunne man selv måske få en idé om, hvilke tiltag der ville virke bedst. Der må trods alt være en del forskning i epidemier med nogle tal for, hvad der driver udviklingen og afviklingen.

Rune Hansen

Den velstand og forkælelse, vi har nydt godt af i mange år, kan meget nemt være ved sin afslutning. Der er sansynligvis mange, der får en brat opvågning, den dag de må skaffe sig til dagen og vejen ved reelt hårdt arbejde og leve en ydmyg økonomisk tilværelse. Den lavine, man her har sat gang i, bliver meget svær at stoppe. Og jeg ville tildels giver lederen ret i, at de handlinger man har foretaget sig fra regeringens side kræver fuld transparens og begrundelse, om ikke andet for deres egen og deres eftermæles skyld.

Bo Christensen

Lige nu er det bedre, at alle går i samme retning og i samme takt, end at nogle finder deres egne ideer til, hvad der måske ville være bedre. Der bliver masser af tid til at lære af dette, når vi er på den anden side.

John Mogensen

Giv nu myndighederne og sundhedsvæsenet arbejdsro i denne tid! Aktindsigter tager tid fra vigtigere opgaver. Der er brug for alle ressourcer til at håndtere corona.

Ole Rasmussen

En befolkning, der bliver bedt om at spille med og opgive basale frihedsrettigheder og kaste sig ud i uoverskuelige økonomiske vanskeligheder for at bekæmpe en fælles sundhedstrussel, har krav på at kende alle forudsætninger bag beslutningerne – også når sandheden er uhyggelig og ubarmhjertig.

Fortsæt gerne debatten under denne artikel.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fint at mere viden om de danske modeller er på vej..... Men... Udlandet... Hvad er det vi fjumre med i Italien??

Et citat

"Den her historie udvikler sig jo dag for dag og bliver mere og mere absurd. Det er rigtig ærgerligt og en pinlig situation for Danmark.""

https://www.dr.dk/nyheder/indland/dansk-fe...

Hvorfor fjumre UM. ?

Hvad er fakta fra Jena. ?

Kunne appen fra Korea oversaette.?

Kunne vi bruge Norges test metoder, som giver dem 100.000 test/uge nu og 300.000 test/uge 1.juni.

https://www.nrk.no/viten/ntnu-metode-er-av...

  • 0
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten