Ugens debat: Kan man høste energi?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ugens debat: Kan man høste energi?

PLUS.

I sidste uge satte vi fokus på IoT-enheders strøm- forbrug og muligheden for at dække det med energihøst. Det fik mange læsere på banen – både med kritik af forudsigelserne og med debat om energihøst.

Læs nogle af holdningerne her og resten under artiklen. For at tage kritikken først påpegede flere en regnefejl i forsideartiklen, hvor den norske professor Lars Eigil Helseth var citeret for, at en billion IoT-enheder, der hver kræver en effekt på en milliwatt, samlet vil kræve en terawatt effekt.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Som læserne påpegede, er det resultat en faktor 1.000 forkert. Regnefejlen i citatet, som det fremstod, burde være fanget. Men Lars Eigil Helseth oplyser til Ingeniøren, at han faktisk tog udgangspunkt i ‘en billiard enheder’, altså 1015 x 10-3 W = 1012 W = 1 TW. Det tal havde han valgt »af pædagogiske årsager«, men han medgiver efterfølgende, at det er »et højt tal, som formentlig ikke er n...