Ugens debat: Kan man høste energi?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ugens debat: Kan man høste energi?

PLUS.

I sidste uge satte vi fokus på IoT-enheders strøm- forbrug og muligheden for at dække det med energihøst. Det fik mange læsere på banen – både med kritik af forudsigelserne og med debat om energihøst.

Læs nogle af holdningerne her og resten under artiklen. For at tage kritikken først påpegede flere en regnefejl i forsideartiklen, hvor den norske professor Lars Eigil Helseth var citeret for, at en billion IoT-enheder, der hver kræver en effekt på en milliwatt, samlet vil kræve en terawatt effekt.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Som læserne påpegede, er det resultat en faktor 1.000 forkert. Regnefejlen i citatet, som det fremstod, burde være fanget. Men Lars Eigil Helseth oplyser til Ingeniøren, at han faktisk tog udgangspunkt i ‘en billiard enheder’, altså 1015 x 10-3 W = 1012 W = 1 TW. Det tal havde han valgt »af pædagogiske årsager«, men han medgiver efterfølgende, at det er »et højt tal, som formentlig ikke er n...