UFO-hysteri er brudt ud efter vindmøllehavari

Det nye engelske vindmøllehavari ved Conisholme i Lincolnshire 4. januar tiltrækker sig nu en usædvanlig stærk opmærksomhed fra offentligheden.

Opmærksomheden skyldes mærkværdigvis ikke, at den tyske Enercon-mølle var under et år gammel og derfor burde kunne holde til lidt blæst.

Nej, årsagen er, at lokale beboere mumlede "UFO'er" til de første medier, der dukkede op.

Og da Enercons teknikere, som undersøger havariet, endnu ikke har udtalt sig om uheldets konkrete årsag, står den mystiske UFO-snak foreløbig tilbage som den eneste årsagsmulighed, som offentligheden koncentrerer sig om.

Faktisk er opmærksomheden omkring havariet blevet så stor, at sikkerhedsvagter er blevet kaldt ud til området for at forhindre borgerne i at fjerne vragstumper, som de mistænker at stamme fra en UFO, skriver The Telegraph.

Hysteriet startede i den engelske avis The Sun den 8. januar, der slog det fast i en overskrift med store typer: "UFO hits wind turbine".

Artiklen beskriver mysteriet i få, velvalgte sætninger. Det lokale elværks chef citeres for at sige: "Vi har et undersøgelseshold i gang."

Den følgende sætning står så tæt på citatet, at læserne måske misser, at det ikke hører med heri - Der var ikke spor af den manglende møllevinge - en påstand fra en lokal avis' tidligste artikel, som siden er tilbagevist.

Men derfra går det stærkt. Avisen har interviewet en kvindelig bilist, Dorothy Willows, som har set en UFO flyve hen mod møllen et par timer før havariet, mens mærkelige lysfænomener opstod på himlen. Hendes mand blev derpå vækket ved "sammenstødet" klokken fire om morgenen søndag.

Et andet vidne, John Harrison, så et kæmpestort, mærkeligt lys med facon som blækspruttearme, der nåede fra himlen til jorden.

Samtidig kan en række af de "naturlige" årsager afvises. En unavngiven ansat hos den lokale kommunes afdeling for sundhed og sikkerhed mener nemlig, at det umuligt kunne være et kraftigt vindstød, der rev møllevingen af. Han kalder ulykken en unik hændelse.

Til sidst kommer 'de rigtige eksperter' på banen, UFO-folkene. En redaktør af UFO-bladet Flying Saucer Review har modtaget dusinvis af UFO-rapporter fra området inden uheldet. Og han siger til The Sun:

»Lyskugler er blevet set på himlen. Forsvarsministeriet har ingen forklaring. Vi er meget, meget spændte på dette her.«

Det skal lige nævnes, at The Sun er en af Englands mest læste aviser. I løbet af 2006 havde avisens webudgave således 1,2 milliarder læsere.

Og denne historie er en, der giver læsere. Den 9. januar har avisen fået flere hundrede henvendelser om UFO'er, der er blevet set inden for det seneste halvår.

Men nu har historien fået en ny drejning - som faktisk gør UFO-vinklen lidt sandsynlig. Den engelske flyproducent Bae er i færd med at udvikle et avanceret, førerløst kampfly, som går under kodenavnet Taranis. Det er et sort, deltavinget fly, som netop skal prøveflyves i 2009.

Og avisen har fået oplyst af unavngivne kilder, at flyet faktisk bliver prøvefløjet i nærheden af den forulykkede vindmølle.

Det forhindrer dog ikke, at en lokal beboer kan citeres for, at han i september så en UFO, der svævede 60 meter over hans hovede. Og han blev bange for, at de ombordværende skulle finde på at "beame ham op".

Men som en af avisens mange anonyme vidner siger - denne gang en ansat i forsvarsministeriet, som ikke vil sætte sin karriere på spil:

»Vi skal registrere alle UFO-anmeldelser. Men i praktisk taget alle tilfælde er der tale om ting, der kan forklares simpelt - og testflyvninger er en almindelig forklaring.«

I den følgende dags UFO-artikel citeres mølleejeren, elselskabet Ecotricity - igen uden navns nævnelse - for, at en teori om is på vingerne er blevet afvist.

Denne afvisning giver anledning til, at en UFO-ekspert, Nick Pope, kan udtale:

»Når det ikke var is på vingerne, så bliver der færre muligheder tilbage. Det gør UFO-muligheden større.«

En anden avis, Sky News, går i en anden retning. Her citeres Fraser McLachlan, chef for GCube, som forsikrer over 25.000 vindmøller i verden.

Han siger, at det ikke er helt usædvanligt, at en vindmølle taber en vinge. Det sker 5-6 gange om året.

Ifølge The Financial Times kan der også være en helt anden forklaring på de mange lysfænomener på nattehimlen.

En pensioneret landmand ved navn Peter Belle, der bor tæt på vindmølleparken, har nemlig fortalt, at han fejrede sin 80-års fødselsdag med et kæmpe fyrværkeri med raketter i orange og gule farver.

Dokumentation

Artikel i The Sun "UFO hits wind turbine" - 8. januar
Artikel i The Sun - 9. januar
Artikel i Sky News
Hjemmeside om Taranis-flyet

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"UFO Nakker Vindmølle" er den slags artikler der jævnligt står i f.ex. "The Sunday Sport" (mange mener det står for: Sex, Pornography, Orgies and Tits) og "News of the World".

Redaktøren for News of the world har ihvertfald et personligt - og må man formode - grundigt kendskab til aliens.

Han hævdede under "Diana-gate"* at hans lejlighed blev bestrålet af aliens så hans hjerne nu var på størrelse med en ært og han derfor ikke var ansvarlig for noget der måtte stå i hans avis ;-)

*En kort og summarisk parlamentshøring før stramme love blev lavet for at forhindre "pressens ulidelige indtrængning i kongefamilliens privatliv" - hvor det så viste sig at alt hvad pressen skrev var blevet lækket til pressen af Prins Charles og Diana selv. Pressen havde simpelthen gemt den information til netop sådan en dag hvor nogen ville regulere pressen!

 • 0
 • 0

Hehe må takke for denne artikel.. Den forholder sig dejligt kritisk til alle disse (konspirations)teorier og gør, i forhold til andre mediers dækning, at man her tænker lidt over tingene, i stedet for blot at blive overbevist om at det var en UFO (eller noget) :)

Ganske underholdende læsning :)

 • 0
 • 0

Jeg håber ikke der kommer flere af denne slags artikler og debatindlæg. Jeg har simpelthen så ondt i maven af latterkrampe at jeg næsten ikke kan holde mig på stolen :-)

 • 0
 • 0

Rent princippielt kan det ikke afvises, at der er kommet noget ude fra rummet; hvad f.eks. med et meteor... Nogen er glade for 15 min berømmelse, men det ser ud til at andre kan klare sig med 15 sek.

Bare underligt at der ikke er nogen (myndighed?), der med det samme har sikret havari-resterne til en kvalificeret undersøgelse. Måske fordi de andre havarier ikke blev tillagt en "rumlig" dimension. Med 5-6 vingehavarier, må der være kød på denne sag.

 • Knud

PS. Underligt at der ikke er nogen kreationister, der er kommet med et fagligt indput.

 • 0
 • 0

Hvis det her er sandt, hvad der er meget der tyder på, så giver det helt nye perspektiver i opfattelsen af vindmøller som ellers hidtil er blevet betragtet som værende uanvendelige til militære formål. Men hvis de kan bruges til at angribe fjendtlige UFO'er, så må man forvente at forsvarsindustrien vil gå ind i udviklingen af denne teknologi med fynd og klem og masser af skatteydermidler i ryggen.

Jeg vil bestemt ikke blive forbavset hvis denne "dual capability" vil føre til voldsom vækst i vindmøllebranchen på både det militære og civile område til gavn for menneskenes hegemoni i solsystemet.

mvh Søren

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten