Udvind diamanter af din tequila
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Udvind diamanter af din tequila

Nej, det er ikke nået så vidt, at du kan fri til konen ved at give hende en body-tequila, selvom forskere fra National Autonomous University ifølge The Guardian, har fundet ud af, at Tequila kan danne diamanter.

Forskerne kom frem til den overraskende konklusion ved at eksperimentere med fremstilling af ultratynde film af diamanter fra organisk opløsninger som acetone og ethanol. Den blanding, der virkede bedst, var 40 procent alkohol og 60 procent vand, som ligner det forhold, der bruges i tequila.

Et medlem af forskerholder, Luis Miguel Apátiga, tog en billig flaske tequila med ind i laboratoriet, for at se om der kunne dannes diamanter. Da han opvarmede en drink til 800 grader, fordampede den og blev nedbrudt til dets atomiske bestanddele, hvilket fremskaffede et fint lag af kulstof på nogle metalbakker i lokalet.

En nærmere inspektion af filmen i stor forstørrelse afslørede, at kulstoffet var blevet til krystaller med en struktur, der var identisk med diamanter. Hver krystal målte en tusindedel af en millimeter tværs over.

Luis Miguel Apátiga mener dog ikke, at disse diamanter kan bruges til at glæde damerne:

»Det ville være utrolig svært at udvinde nok diamanter til en ring,« siger han.

Diamantfilmen kan bruges på værktøj, der kan skære i blandt andet pels. Hinderne er utrolig holdbare og modstandsdygtige i forhold til varme. Ved at tilføje urenheder til hinderne er det også muligt at lave halvledere, der kan bruges i elektriske kredsløb.

Forskerne planlægger at bruge diamanterne indenfor industrien fra omkring 2011.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Den danske snaps er vel ogå ok til diamant film?

Hvad med at bruge denne belægning på køkkenredskaber, det må jo være ret hårdt.

Eller som coatning på plast/glas?

Mvh Johnny

 • 0
 • 0

Man får jo automatisk et paradoks

Ved opvarming fordampes alkoholen, men du får diamanter....

Så er spørgsmålet, hvad vil du beholde? Alkohol, eller diamant?

Og hvad er diamanter egentligt værd i livet, hvis ingen alkohol er?

 • 0
 • 0

For fanden da, Ingeniøren og Anne. Sæt den flaske ned og lyt efter her. Det er muligvis svært, men hvis I skal blive med at nyde respekt fra læserne, kræver det fandme at I spidser ørerne:

Allerede i appetitvækkeren går det galt -- ingen har nogensinde tænkt sig at bruge tequila til at lave diamanter med. Forskerne startede ud med en vandig opløsning af alkohol, og en af forskerne syntes at det var interessant at se om de øvrige indholdsstoffer i tequila gjorde en forskel -- og det gjorde de ikke. Det er ikke det samme som at man nu skal til at lave diamanter af tequila.

Fucking utroligt at man skal læse den slags lort her.

For god ordens skyld kan jeg endda gå skridtet videre og give nogle kilder: "The scientists then noticed that the ideal compound of 40 percent ethanol and 60 percent water was similar to the proportion used in tequila." ""The results were amazing, same as with the ethanol and water compound, we obtained almost spherical shaped diamonds of nanometric size. There is no doubt; tequila has the exact proportion of carbon, hydrogen and oxygen atoms necessary to form diamonds."" Begge citater er fra en artikel fra Physorg.com om samme emne. Den kan findes på http://www.physorg.com/news145255770.html

Med harme og et beskedent håb om at være skånet for den slags i fremtiden, Rune

 • 0
 • 0

Rune Jacobsen:

"The scientists then noticed that the ideal compound of 40 percent ethanol and 60 percent water was similar to the proportion used in tequila."

Betyder dét at jeg ikke kan bruge mit hjemmebrændte (ca.38%) til at lave diamanter? - Altså, at jeg bliver nødt til at drikke det selv? :-(( ;-)

 • 0
 • 0

Betyder dét at jeg ikke kan bruge mit hjemmebrændte (ca.38%) til at lave diamanter? - Altså, at jeg bliver nødt til at drikke det selv? :-(( ;-)

Ud over at det nok ikke kan betale sig at lave diamanter i hjemmet, så kan det nok slet ikke betale sig at bruge sin drik-bare alkohol på den slags. Drik du bare løs -- og god weekend! :)

 • 0
 • 0

Før jeg lige får en sviner tilbage samme vej, er det måske på sin plads at gøre opmærksom på følgende fra artiklen på Physorg.com: "They plan to begin industrial-scale applications around 2011, and hope to interest a tequila producer in widening its market beyond the traditional beverage."

Det er dog ingen garanti for at dine diamantklinger til saven har resulteret i destruktion af ganske god (eller dårlig) tequila, men snarere at det er muligt, og at man kunne forestille sig at enkelte forvirrede individer ville bruge en formue på at lave en årgangs-tequila om til en ring til konen.

 • 0
 • 0

Betyder dét at jeg ikke kan bruge mit hjemmebrændte (ca.38%) til at lave diamanter? - Altså, at jeg bliver nødt til at drikke det selv? :-(( ;-)

JA. Du skulle have lavet det hjemmebrændte to procent stærkere, så kunne du være blevet stinkende rig

 • 0
 • 0

[quote]Betyder dét at jeg ikke kan bruge mit hjemmebrændte (ca.38%) til at lave diamanter? - Altså, at jeg bliver nødt til at drikke det selv? :-(( ;-)

JA. Du skulle have lavet det hjemmebrændte to procent stærkere, så kunne du være blevet stinkende rig [/quote] Jamen det kræver nu ikke så meget, at laver det stærkere, men da jeg mest laver bjesk, 'urtesnaps', og kryddersnaps, er 38% normalt ok! ;-)

 • 0
 • 0

Det lyder lækkert med urtesnaps. Kender selv nogle tyskere som jo drikker rigtig meget af det. Men ellers kan du jo bare hælde en sjat Stro Rom i, så når du de hurtigt 40%, og så kan du koge det og lave diamanter.

 • 0
 • 0

Jonas Lilleskov:

Kender selv nogle tyskere som jo drikker rigtig meget af det

Det gør vi danskere nu også! http://www.drambryg.dk/omforeningen.htm http://home6.inet.tele.dk/salix/index.htm http://www.aalborgakvavit.dk/composite-36.htm http://www.engelund.dk/de-gode-sider_mad-o... http://www.avedoere-kirke.dk/frivillig/AKU... http://www.angelfire.com/trek/bornholmssyp...

Men ellers kan du jo bare hælde en sjat Stro Rom i, så når du de hurtigt 40%

Jamen "det kræver nu ikke så meget, at laver det stærkere" - Hvis det lige får én gan mere, så kommer det sagtens op på ca. 58% som er langt rigeligt til det meste! :-)

;-)

P.S.: Strorom er IKKE god til kryddersnaps, dét har en MEGET markant smag!!

 • 0
 • 0

....Er STROH !

Og diamanter er diamanter. Deres fremstillíng er lige beskrevet her på sitet for en uge siden.

Man kan konstatere at redaktionen ikke har styr på ders artikler.

Jeg erklærer herved at jeg vil blive abbonent på "Nøren" når deres tekniske niveau for deres artikler når over det niveau der hver tirsdag udgives fra H: Egmont Petersens forlag.

 • 0
 • 0

....Er STROH ! Jamen du sandelig så dygtig, da! :-) !!

Jeg bliver jo så nødt til at rette: P.S.: Strohrom er IKKE god til kryddersnaps, dét har en MEGET markant smag!!

Mvh!

Tak Bjerne! Hvad SKULLE vi dog gøre uden dig!??

 • 0
 • 0

Hej Johnny sy´fynbo hvornår bliver du ligeså diplomatisk som jeg?

Jeg kan fortælle dig at Strohrom og cola i 1:7 er en god sovepille.

Men, at Strohrom der er ren vare, ikke kan sammenlignes, med det der forårsager dine evindelige stikpiller er, da helt evident.

Læg mærke til at jeg anbefalede dit indlæg

Jeg forventer en vis solidartet fra Fyn af dig.

Jeg ser frem til anbefalingen( ellers vil jeg fremover påstå at du mangler humoristisk sans...og det paaser jo ikke vel John)

Dine hjemmelavede drinks baseret på malurt, viser sig meget tydeligt her.

Har du egentligt tal på, hvor mange år vi to, har været totalt uenige om alting?

 • 0
 • 0

Ellers kan man (helt OT) koge sisaltørresnor, og lægge det i varm paprødvin med sukker (1 liter til 1 kg)- og hælde lidt strohrom på.

Snorerne hænges op kystnært og i vind (helst overskyet vejr)- og bingo banko- så kan man fotografere Lepidoptera!

Til kryddersnaps skal man bruge Brøndums. På denne årstid bør det være slåen-snaps. (Hvis de ikke har fået frost- kom dem i dybfrysren en lille uge). Nammenam. Hen i maj- kan man lave skovmærkesnaps- den skal laves på en håndfuld uudsprungne skovmærker. Trækker en uge. Drikkes efter 14 dage, da den ellers taber den lækre lysegrønne farve. Men kan drikkes senere, smagen ændrer sig en smule, men ikke meget!

Mvh Tine- ja, jeg kan ikke lide snaps! Men kryddersnaps er noget andet!

 • 0
 • 0

Hvor mange karat giver en liter så?

Og vil jeg kunne købe samme mængde sprut eller mere for den mængde diamanter som det giver?

Det giver jo prisen på diamanter et helt andet perspektiv og måske en mere jordnær vurdering af krystallinsk kul's overvurderede pris.

Kunne også forestille mig scenarioer som: 'Quit drinking and give me a diamond ring', 'Han drak alle pengene op' 'Hvorfor drikker Jeppe?..Fordi han har råd til det' etc....

 • 0
 • 0

Hvorfor er det at folk ikke bare kan forholde sig til det, der står i artiklen, og så skrive indlæg om det?

Det er meget godt med alle de opskrifter på kryddersnaps, men ville det ikke høre mere hjemme et andet sted?

Og til alle jer, der snakker om at lave diamanter derhjemme af jeres hjemmebrændt: "Da han opvarmede en drink til 800 grader". Hvor er det lige i vil finde udstyr til det.

Det ville være dejligt, hvis folk kunne abstrahere lidt fra deres egen fantasiverden og så skrive indlæg, der rent faktisk handler om det, der står i artiklen.

Desuden er jeg enig med #1, hvis det giver en billig måde at producere diamanter på. Men da det stadig kun er på forskningsniveau ved vi ikke om det kræver udstyr, der gør produktionen lige så dyr som de kunstige diamanter, der laves i dag.

 • 0
 • 0

Hvorfor er det at folk ikke bare kan forholde sig til det, der står i artiklen, og så skrive indlæg om det?

Det er meget godt med alle de opskrifter på kryddersnaps, men ville det ikke høre mere hjemme et andet sted?

Og til alle jer, der snakker om at lave diamanter derhjemme af jeres hjemmebrændt: "Da han opvarmede en drink til 800 grader". Hvor er det lige i vil finde udstyr til det.

Det ville være dejligt, hvis folk kunne abstrahere lidt fra deres egen fantasiverden og så skrive indlæg, der rent faktisk handler om det, der står i artiklen.

Desuden er jeg enig med #1, hvis det giver en billig måde at producere diamanter på. Men da det stadig kun er på forskningsniveau ved vi ikke om det kræver udstyr, der gør produktionen lige så dyr som de kunstige diamanter, der laves i dag.

 • 0
 • 0

Tak for dit indlæg. I samme omgang kunne det være interessant at høre journalisten om baggrunden for denne artikel -- min mening om den er godt beskrevet ovenfor. Artiklen er stadig en gang ævl om bævl!

 • 0
 • 0

"En nærmere inspektion af filmen i stor forstørrelse afslørede, at kulstoffet var blevet til krystaller med en struktur, der var identisk til diamanter. Hver krystal målte en tusindedel af en millimeter tværs over."

Jeg nu altid troet at det var muligt at fremstille "diamantstøv" ved at reducere CO2 med brint i en lukket beholder. I alle tilfælde en drønsikker mulighed for at komme af med CO2 på! ;-)

 • 0
 • 0

Snaps vil givetvis fungere

For hele 20 år siden (der er altså intet nyt i tequila-historien) lavede man nemlig diamanter af sake og af whisky (Jack Daniels). Se artiklen fra N.Y. Times

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html...

Enhver kulstofkilde kan altså anvendes til at generere den specielle kulstof-form, der hedder diamant. Men methan, CH4, er særligt effektiv. Via CVD-teknikken kan man generere centimeter store krystaller, hvor udglødning af de først dannede krystaller fjerner rester af hydrogen, og efterlader rent carbon, som det omtales bl.a. i New Scientist:

http://www.newscientist.com/article/dn1603...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten