Udviklingsingeniører oplever Frankrigs største lønhop

Cheflønninger er i gennemsnit steget med 1,2 pct, men ingeniører og andre fagspecialister, som er ansat i forsknings- og udviklingsafdelinger (F&U), har opnået den højeste lønstigning på i snit 4 pct. det seneste år. Det viser en fransk rapport fra Expectra, som laver analyser for vikarbureauet Randstad.

Rapporten er baseret på oplysninger fra 69.000 lønmodtageres indkomst, skriver Staffing Industry Analysts.

Illustration: NASA

På top10'en over lønstigninger ligger netværksingeniører som nr. 3 med en lønstigning på 3,4 pct. Andre ingeniørstillinger indtager en 9. og 10. plads.

Expectras rapport kommenteres som positiv for fremtiden, fordi de beskriver en stigende lønudvikling, som har holdt i tre år. Især klarer teknik-, it- og kommunikationsbranchen sig godt.

Læs også: Ingeniører dominerer toplønningerne i USA - big time

Den gode situation for landets ingeniører knyttes sammen med andre makroøkonomiske tendenser. BNP er steget 0,6 pct. i første halvår af 2015, og virksomhederne drager nytte af billigere energi og lavere renter.

Lønstigningen for F&U-ansatte afspejler også virksomhedernes villighed til at investere i fremtiden. Det vil ifølge Christophe Bougeard, direktør i Expectra, gavne resten af økonomien inden for den nærmeste fremtid.