Udviklingsingeniører oplever Frankrigs største lønhop

14. september 2015 kl. 17:11
Lønnen til næsten 70.000 lønmodtagere i Frankrig er analyseret. Rapporteringen viser generel stigning i lønningerne, men det går især godt for teknikerne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cheflønninger er i gennemsnit steget med 1,2 pct, men ingeniører og andre fagspecialister, som er ansat i forsknings- og udviklingsafdelinger (F&U), har opnået den højeste lønstigning på i snit 4 pct. det seneste år. Det viser en fransk rapport fra Expectra, som laver analyser for vikarbureauet Randstad.

Rapporten er baseret på oplysninger fra 69.000 lønmodtageres indkomst, skriver Staffing Industry Analysts.

Illustration: NASA.

På top10'en over lønstigninger ligger netværksingeniører som nr. 3 med en lønstigning på 3,4 pct. Andre ingeniørstillinger indtager en 9. og 10. plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Expectras rapport kommenteres som positiv for fremtiden, fordi de beskriver en stigende lønudvikling, som har holdt i tre år. Især klarer teknik-, it- og kommunikationsbranchen sig godt.

Læs også: Ingeniører dominerer toplønningerne i USA - big time

Den gode situation for landets ingeniører knyttes sammen med andre makroøkonomiske tendenser. BNP er steget 0,6 pct. i første halvår af 2015, og virksomhederne drager nytte af billigere energi og lavere renter.

Lønstigningen for F&U-ansatte afspejler også virksomhedernes villighed til at investere i fremtiden. Det vil ifølge Christophe Bougeard, direktør i Expectra, gavne resten af økonomien inden for den nærmeste fremtid.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger