Udstilling: Design for øje og tanke
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Udstilling: Design for øje og tanke

Centret har inviteret seks personer til at besvare det stillede spørgsmål med en installation. Og det er blevet til seks meget forskellige bud, der er koordineret af udstillingsarkitekt Sebastian Holmbäck (31 år). Alle seks installationer har en idé, men ingen af dem er lette at fatte, hvis man ikke læser de tilhørende forklaringer.

Mental køretur
Dorte Mandrup-Poulsen (41 år, arkitekt med egen tegnestue, ) vil vise noget af det, hun inspireres af. Og da hun elsker hurtige biler, har hun opstillet en veteranracer, der er rettet mod to storskærme med hastigt skiftende billeder af flotte bygninger, smukke landskaber, skove og planter, bølgende have og stemningsfulde vanddråber etc. Meningen er, at beskueren skal opleve en mental rejse gennem natur- og menneskeskabte former, farver og fænomener.

Caroline Søeborg Ohlsen (34 år, uddannet inden for computer og medievidenskab og bl.a. grundlægger af MouseHouse) interesserer sig for, hvordan man skaber rammer for kreativitet, og hvilke processer der leder til den gode idé. Overvejelserne formidler hun med et overdimensioneret ansigt, der fungerer som billedskærm for en rebus med en kontinuerlig strøm af ind- og udtryk.

Tankevækkende forelæsning
Louise Campbell (32 år, industriel designer) har opbygget en forelæsningssituation, hvor en tør professer aflirer sin lektie, der er baseret på de 60.000 links, som Louise fandt på nettet, da hun på dansk og engelsk søgte på ”hvad er design?”.

Det er ord uden følelse, og tihørerne keder sig helt åbenbart. Kun en enkelt viser interesse nu og da, når hendes designersko toner frem på professorens tavle. Hermed vil Louise Campbell fastslå, at design ikke er noget man taler om, men noget man gør. Det handler om liv og energi.

Jacob Holm (41 år, cand. polit. og administrerende direktør for møbelfabrikken Fritz Hansen) har som den mest jordnære skabt en kæmpemobile med transparente billeder af noget med fin sammenhæng mellem design og funktionalitet. Som eksempler bruger han bl.a. Storebæltsbroen, vagttårnene på Knippelsbro, Politigården i København - og sin lille datter Selma.

Utraditionelle møbler

Mads Nørgaard (41 år, tøjdesigner) vil vise, hvordan han arbejder og bliver inspireret. Til det formål har han opstillet tre stålreoler, hvoraf den ene er fyldt med bøger og tidsskrifter som symbol på hans åndelige bagage og kilde til fornemmelse for fremtiden. Den anden reol rummer alskens råmaterialer fra kul og sten til fjer, bomuld og syntetiske stoffer. Den tredje indeholder nogle af de personlige ejendele, han glæder sig over i dagligdagen, såsom en græsk opvaskeklud, en smukt strikket strømpe, et håndvenligt glas og en samling udenlandske postkort. Hermed kan han måske få os til selv at se god design, hvor vi ikke umiddelbart venter det.

Thomas Poulsen (30 år med kunstnernavnet FOS) har med udgangspunkt i det, han kalder social design, nyindrettet Dansk Design Centers café. Mod loftet er den nu indrammet af en kæmpelampe skabt af en staniolomviklet ballonslange, og gulvet er fyldt med mangekantede bordplader, der som puslespil er sammensat af forskelligt farvede elementer, mens taburetterne er halmballer omviklet med klart plast. Disse møbler er nok dem, det er nemmest at forholde sig til på udstillingen. Og tiden må så vise, om de vil blive husket som god design, eller som kreative ideer, der kan skabe debat om designbegrebet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først