Udskift kreditkortet med verdens første NFC-fingerring
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Udskift kreditkortet med verdens første NFC-fingerring

Skal det her være dit nye betalingskort eller vielsesring? Illustration: Infineon Technologies AG

På en nudiststrand kun iført adamskostume, badende i en swimmingpool eller i færd med et løb, hvor du ikke gider slæbe din mobiltelefon eller pung med.

Takket være ny teknologi kan du nu altid diskret bære dine penge med dig – eller rettere muligheden for at lave en digital betaling.

NFCRing er klar med verdens første fingerring, der fungerer som et betalingskort, og som opfylder sikkerhedskravene fra EMVCO, en standard udviklet af et konsortium af Visa, MasterCard, JCB, American Express, China UnionPay, and Discover.

Ringen med nærfeltskommunikation (NFC) er vandtæt og koster 400 kroner. Selve indholdet er spækket med teknologi fra amerikanske Infineon Technologies.

»Infineons sikkerhedschip er den eneste tilgængelige løsning på markedet, som gjorde, at vi kunne skabe en NFC-betalingsring i overensstemmelse med EMVCO's strenge krav til kontaktløse betalinger«, siger Shelly Silverstein, chef hos NFCRing i en pressemeddelelse.

Udfordrende design

At der nu eksisterer en ring med NFC er reelt ingen nyhed, men uden en sikkerhedschip har de ikke før været i stand til at blive godkendt til at foretage betalinger med. Udfordringen har ligget i, at sikkerhedschips behøver mere energi end NFC-tags, og det har ikke været muligt at klemme et ordentligt batteri ind i en lillebitte, rund ring.

Men det lader sig nu gøre, ved at energien til den nye betalingsring – på fingeren - bliver tilført ved, at sikkerhedschippen høster den nødvendige energi fra det elektromagnetiske felt og derudover er ekstremt energieffektiv blandt andet i samspil med systemets passive kontaktløse antenne.

»Med vores chipteknologi bliver betalinger med kropsbårne enheder lige så nemt som et almindeligt betalingskort, men vel at mærke også mere bekvemt,« siger Thomas Rosteck, vicedirektør hos Infineon, hvis sikkerhedsteknologi findes i halvdelen af de betalingskort, der blev udstedt sidste år.

Illustration: Infineon Technologies AG

Mange flere kropsbårne enheder fremover

»Kontaktløse betalinger baseret på NFC-teknologi er uden tvivl på vej frem – og betalingsløsninger med kropsbårne enheder vil accelerere denne trend med kunder, som ikke længere skal stikke hænderne ned i lommen, når de skal betale,« siger Thomas Rosteck i en pressemeddelelse.

Indtil videre er det ikke muligt at få specialdesignede udgaver af ringen, der også kun findes i to udgaver – en sort og hvidlakeret variant.

Til gengæld kan man sagtens bestille flere udgaver – noget, der jo givetvis kan blive relevant for de, der har for uvane at tage vielsesringen af ved håndvasken og har set den rutsje ned i et afløbsrør – en problemstilling, som sandsynligvis ikke bliver mindre aktuel med den eventuelle udbredelse af betalingsringe på fingeren.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu hører jeg til dem, der hellere vil have et ikke-kontaktløst betalingskort, så jeg kommer næppe til at gå med sådan en ring.

Men når det er sagt: hold op hvor er det smart og elegant ud fra et "consumer" synspunkt! Nu er vi jo reelt nået dertil hvor man kan stå i butikken og med en jedi-agtig håndbevægelse sige "du har modtaget betaling" og gå sin vej.

 • 4
 • 1

Siden hvornår er Infineon amerikansk?

Bortset fra det: det eneste nye her er ideen om en fingerring. Passiv NFC har man haft længe. Ukritisk oversættelse af en pressemeddelelse.

Bent.

 • 0
 • 2

det eneste nye her er ideen om en fingerring

Det er da netop det, som er fedt! De har fundet ud af at lave en chip så lille og smart at den kan være i en ring og trække strøm fra magnetfeltet og bruge strømmen til at lave de sikkerhedsberegninger, som er krævet. Det er ikke så stort et problem med et stort kort, men ringen kræver ikke at du har din pung, telefon eller andet med.

 • 1
 • 1

Du ved vist ikke ret meget om RFID og NFC. Chipsene har altid været små. Det eneste nye her er, at man har kunnet reducere sikkerhedsprocessorens strømforbrug. Faktisk er en fingerring en no-brainer, netop fordi formen gør designet af antenne/induktionsløkken let.

 • 2
 • 1

være nem at aftaste

Når man ser på det, som betalingskort, hvad enten det er fladt eller rundt, så er der ikke tale om et sæt statiske data som på en magnetstribe. En 'aftastning' giver ikke information til at kunne foretage en betaling, der skal betydeligt mere til. Der er en flerfase kommunikation mellem kort og terminal der indeholder dynamiske data. Her hjælper det ikke at have 'aflæst' 'kortet' på et tidligere tidspunkt.

Du skal meget tæt på for at kunne 'aflæse' 'kortet'. Strøm til 'kortet' skal leveres af aflæseren/'terminalen'. Umiddelbart er det sværere at aflæse en ring på en finger, end et kort i en tegnebog i en baglomme.

 • 0
 • 0

Det er jo alt sammen rigtig fint, og en rimelig pris. Men hvor filan skal jeg gå hen og vifte med hænderne for at få fat i sådan en ring? Og hvilke retningsligner/regler er der for at sætte ringen op i danske banker, godkender de den som betalingsmiddel?

 • 0
 • 0

MasterCard har haft lavet 'kort' med anden udformning end et almindeligt kredit kort. På det sprog hedder udformning 'form factor'. Problemet er 'bare' at den er lidt svær at stoppe ind i sprækken på en hæveautomat / betalingsterminal. For at undgå misbrug er der her hjemme et ønske om at kortet 'med jævne mellemrum' skal ind i en chipkort læser og bruges med PIN for 'lige' at sikre sig at at den rette ejer har kortet. Derfor skal du ikke regne med at der kommer ringe eller andre 'dimser' her hjemme lige med det samme. Selv om der ikke tales så meget om det, så gøres der her hjemme et meget stort arbejde for at begrænse svindel med betalingskort her i landet.

Et af de få steder, hvor der oplyses offentligt om svindels omfang er i England. https://fraudfacts16.financialfraudaction.....

Her kan man man f.eks. se at den samlede årlige svindel der ovre løber op i et beløb på omkring 400 Milj. £! De eneste der er til at betale det er kortholderne. Derfor giver det rigtigt god mening at lave lidt begrænsninger så vi ikke kommer op i den 'liga' her hjemme. Det der dominerer svindel er 'fjernsalg'.

 • 0
 • 0

Det er lidt usmart hvis en tyv bare kan vifte rundt med en radioscanner, så er den gode ide gået i vasken.

Så hellere i et ur, eller at denne ring har en aktiveringsknap, så man selv kan bestemme hvornår chippen bliver aktiveret.

 • 0
 • 0

Man skulle som forbruger kunne vælge:

 • Beløbsgrænse for hvornår der kræves pinkode
 • Skulle kunne godkende visse betalingsterminaler/butikker som pinkodefri - f.eks. din favorit coffee shop
 • Om der skal kræves fysisk kontakt til ringen ved betaling
 • Vælge hvor ringen måtte bruges
 • Og lav så lige en armbåndsudgave - eller som urrem... Eller en der kan skydes ind i mit håndled...
 • Listen er jo endeløs...

Og endelig skulle samtlige andre ikke-betalalingsterminaler, f.eks. rejsekort og firmaets dørkontrol, kunne bruge denne som Id.

It would be my precious...

Martin

 • 4
 • 1

Der er godt gang i snakken omkring sikkerhed (ganske som forventet) så den vil jeg ikke blande mig i. I stedet så synes jeg vi har et problem i dag med de kontaktløse kort som også vil være der med ringe, armbånd mv. Når jeg går i en butik og gerne vil betale med mit kontaktløse visadankort så lægger jeg troligt kortet på terminalen, men i 50% af gangene så understøtter terminalen ikke teknologien - og sjovt nok er der ingen umiddelbar indikation af om terminalen har teknologien eller ej. Det resulterer i at jeg ofte står og vifter mit kort henover automaten og spilder både værdighed og tid.

En anden situation fra i går rejser også en relevant problemstilling i forhold til nye teknologier til betaling. Jeg havde glemt min pung hjemme, da jeg var i Meny, men tjekkede lige på vej ind at de tog i mod Mobilepay eller Swipp. Da jeg kom til kassen og gerne ville betale med Swipp på min iPhone så fik jeg at vide af kasseassistenten at jeg blot skulle lægge telefonen op på Mobilepay pladen. Det synes jeg var lidt underligt - og sjovt nok fungerede det heller ikke. Det var så langt kasseassistenten kunne hjælpe og efter fibrilsk at have rodet rundt i app'en i et par minutter og kasseassistenten havde tilkaldt hjælp fra 2 andre medarbejdere i butikken måtte de give op. Det blev til sidst løst med Mobilepay, men det er da et problem i min optik, hvis ikke kasseassistenterne effektivt kan hjælpe kunderne til betaling.

 • 1
 • 1

En 'aftastning' giver ikke information til at kunne foretage en betaling, der skal betydeligt mere til.

De trådløse betalinger der foretages med NFC bruger ingen pinkode eller anden information. En overførsel, og pengene hæves. Men der er en beløbsgrænse på 200 kr. på en overførsel.

Det er korrekt, at man skal forholdsvis tæt på, for at tilføre tilstrækkelig energi. Men det er formentligt ikke et problem at få energien stor nok, hvis der f.eks. bruges en spole i en handske - så et håndtryk sandsynligvis nok. Hvis en spole har en stor diameter, og er lavet til at udsende nok effekt - f.eks. spolen i en handske - så vil normalt nemt kunne aftastes op til en afstand der svarer til spolens diameter eller mere. Mest sandsynligt er, at det er muligt for trick-tyve at få en mobil telefon tilstrækkelig tæt på, til at mobiltelefoner kan bruges som en mellemstation, og lave en overførsel med en mobiltelefon et andet sted.

 • 0
 • 0

På sin vis er det jo megt smart med en fingerring, men fingerringe kan jo også tabes, hvis uheldet er ude. Om det så sker oftere end med betalingskort er uvist.

Kommer ringen så på falske hœnder har vi baladen. Nogele vil så sige at det ikke er anderledes en andre betalingskort med RFID og NFC., hvilket jo også er ganske rigtigt. Med en beløbsgrænse på 200 kr. er det ikke så slemt: det afhænger jo af hvor hurtigt man få det spæret.

Derfor er jeg oså skeptisk over for denne form for betaling.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten