Udokumenteret: Russiske køer får VR-briller på i håb om at skrue op for mælkeproduktionen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Udokumenteret: Russiske køer får VR-briller på i håb om at skrue op for mælkeproduktionen

Illustration: Det russiske fødevareministerium

Rettet kl. 16:04: Redaktionen er blevet opmærksomme på, at denne historie fra britiske The Telegraph ikke kan dokumenteres. Læs Mere i Teknisk Ukeblads gennemgang af sagen.

På gården Rusmoloko i Rusland skinner solen altid. Det er i hvert fald den oplevelse, som gårdens malkekvæg har.

Som led i et forsøg er køerne nemlig blevet iklædt virtual reality-briller, der viser en simulering af en solbeskinnet sommereng.

Det skriver The Telegraph.

Projektet er blevet præsenteret af det russiske fødevareministerium, og målet er, at de rolige og solrige simuleringer skal få køerne til at slappe mere af og på den måde producere mere mælk.

»Under den første test registrerede eksperter et fald i angstniveauet og en stigning i den samlede følelsesmæssige stemning,« lyder det i en udmelding fra ministeriet.

I forbindelse med projektet har VR-udviklere undersøgt tidligere studier af, hvordan køer opfatter farver, og brilledesignet er optimeret, så det passer til køernes hoveder.

Der er stadig tale om et prototypebrille og et pilotprojektet, men ifølge det russiske fødevareministerium skal forsøget ende i en mere omfattende undersøgelse af resultaterne. Hvis det viser sig at være en succes, har er der ifølge det russiske fødevareministerium planer om at opskalere og udvide projektet.

Det er ikke første gang, at der er blevet sat undersøgelser i gang, som skal udforske mulighederne for at optimere på mælkeproduktionen. I USA er der tidligere gjort forsøg med at installere automatiske børster i staldene, som skulle klø og massere malkekvæget, og andre steder i Rusland har mælkebønder forsøgt sig med at spille klassisk musik for kvægbestandene.

Rettet kl. 16:04: Redaktionen er blevet opmærksomme på, at denne historie fra britiske The Telegraph ikke kan dokumenteres. Læs Mere i Teknisk Ukeblads gennemgang af sagen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Et par hurtige Google søgninger giver at en gns. ko leverer 26l mælk om dagen, en dansk landmand får 2,8kr per liter mælk. Med en VR brille (1200kr) som forøger produktionen med (gæt selv noget andet) 10% er det 2,6L*2,8kr=7.3kr/dag, er tilbagebetalingstiden 165 dage forudsat at intet headset går i stykker.

Bare lige til info 😉

  • 3
  • 0

Der er bare en sjov historie, jeg måtte lige se på kalenderen. Men det er ikke 1/4.

En VR brille der sender koen ud på en solbeskinnet mark. Det nævner ikke noget om den er alene eller om den kan se sine KOllegaer. ;-)

Ville det ikke være bedre at sætte køerne på rigtigt græs. Det er ikke sommer hver dag, men jeg tænker at det stadig er bedre.

Er det ikke tidligere bevist at musik i kostalden øger produktiviteten?

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten