Udenlandske videnarbejdere undgår København

København er dårligere end andre hovedstader til at tiltrække højtuddannede indvandrere. Det viser en opgørelse offentliggjort i Mandag Morgen Navigation

Den danske hovedstad tiltrækker eksempelvis færre højtuddannede end både Dublin, Stockholm og Stuttgart, viser opgørelsen, der er lavet af tænketanken Copenhagen Economics og konsulenthuset Living Institute.

»Der burde være et potentiale for at øge antallet af højtuddannede udlændinge med 5-10 procent,« vurderer seniorøkonom hos Copenhagen Economics Claus Frelle-Petersen over for Ritzau.

Der befinder sig i dag omkring 23.000 udenlandske videnarbejdere i hovestadsregionen. Claus Frelle-Petersens overslag svarer derfor til en stigning på op mod 2.300 videnarbejdere. Copenhagen Economics vurderer, at det ville kunne øge regionens BNP med op mod 1 mia. kr.

Læs hele Ritzaus telegram hos DR eller læs hele Mandag Morgens artikel (kræver abonnement).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Som udenlandsk ingeniør i Danmark kan jeg her indlyse: stop med at bruge penge på det. Husk nu at det ikke er CEO'en som ansatter en når man søger job hos Novo. Det er en lille lokal afdelingsleder med ansvar for 5-10 mennesker. Og lige så længe denne mand/kvinde siger "uha, du har et udenlandsk diplom, det kan godt blive et problem", så kommer du ingen veje. Specielt ikke i disse tider hvor de har 50 DTU-diplomer at vælge i mellem. Det er ikke en overraskelse for mig at en del af Greencard-folket ender med at køre taxa. I gør hverken udlændingene eller det Danske erhverv en tjeneste. Man burde gå over fra "Push" til "Pull". Lad politikken være: "Hvis du finder et job i Danmark så lover vi at vi få papirene i orden indenfor 2 uger." Det vil hjælpe.

  • 0
  • 0

At gøre sagsbehandlingen mere smidig, er ganske rigtigt én ting, der kan gøre livet lettere for udenlandsk arbejdskraft.

Man bør dog også stille spørgsmålet hvorfor udenlandsk arbejdskraft skulle søge til Danmark. Er det på grund af den lave skat og de billige biler? Nej. Heller ikke på grund af det gode vejr.

Der er én ting, der stikker ud, når man spørger højtuddanndede folk, hvordan de fandt til Danmark, og hvilken hjerneblødning af en beslutning, der har fået dem til at slå sig ned dér. Det er som regel den trivielle årsag: At man har været så (u)heldig at finde sig en dansk livsledsager.

Her vælger man så, via Udlændingestyrelsen, at gøre livet så surt som muligt for de hjemvendte danskere, der finder en kæreste m/k i udlandet, og straffer dem og deres partnere med en ydmygende sagsbehandling.

Undervurdér ikke mængden af værdifuld kompetence der ikke orker at gå igennem denne proces, og hellere forbliver i udlandet.

Derudover er begrebet udlændinge i Danmark nu, gennem en snart 15-årig lang offentlig debat, slået i hartkorn med kriminalitet, socialt bedrageri og religiøs fanatisme, at man selv som EU borger føler sig mistænkeliggjort, i en grad, der får én til at holde sig væk.

  • 0
  • 0

Hehe to ganske glimrende indlæg som dækker over den reelle problematik, som hverken embedsmænd eller politikere ønske at se i øjnene.

Jeg arbejder selv i "vidensbranchen" og kan bekræfte flere af disse pointer. Der er ingen tvivl om at det danske bureaukrati skræmmer. Mange som har været igennem møllen siger også at havde de vidst at det var sådan, så havde de ikke valgt danmark! Det danske bureaukrati dræber al innovation osv, og skræmmer arbejdskraft og virksomheder væk.

Personligt tror jeg at der er et par årsager til at DK evt. vælges til, hvis det ikke lige er fordi man har fundet en dansk partner:

1) Kbh er ved at blive en HIP by, som alle elsker.

2) 25% flatrate skat med velfærdsydelser de første 3 år. Efter de 3 år, så betales normal skat. Da danske lønninger er så høje (bl.a. fordi skatten normalt er høj) er det en super forretning. Da lønnen for eksempelvis en PhD studerende er dobbelt så høj som den i tyskland, er jo blot endnu en fordel, der gør at pengemaskinen ruller. Men når nu de 3 års flatrate forsvinder, smutter de igen, da de nu har en anciennitet som giver god løn i deres eget land.

3) rigtig gode arbejdsforhold ift. andre lande. Selv PhD studerende er fagligt organiseret. Mange tiltag på arbejdsmarkedet som forbedrer arbejdsmiljøet markant ift. andre lande.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten