Andelen af udenlandske ingeniører fordoblet på to år
Hos Rambøll er det blevet god latin at tale engelsk. Ikke kun til møder, men også i kantinen, når der er kolleger til stede, som har svært ved at begå sig på dansk.
Antallet af udenlandske statsborgere på de danske kontorer er i kraftig stigning, og det stiller andre krav til kulturen på arbejdspladsen.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Jeg er også en af dem, der råber vagt i gevær, når danskere tror, at de er verdens bedste til det hele. Det er den sikre måde at gå i stå på og dø i sin egen selvfedme. Alligevel ser vi atter og igen arbejdsgivere, der vil have ansøgere, som slår ud med begge arme og påstår, at de kan alt, mens de afviser de ydmyge ansøgere, som har erkendt, at de stadig har meget at lære. Det kræver en pænt stor viden at nå til det punkt. Det er en anden sag.
Alligevel må jeg tage afstand fra udtalelsen om, at "efterspørgslen efter ingeniører i Danmark er eksploderet de seneste år, og udbuddet slet ikke kan følge med". Alene i min nærmeste omgangskreds kan jeg tælle 6 topkompetente ingeniører, flere med udenlandsk erfaring, som aldrig nogen sinde får svar på deres jobansøgninger. De er over 50. Hvordan kan Ingeniøren og IDA og arbejdsgiverne fortsætte med påstanden, om at der mangler ingeniører, og man pine død er nødt til at hente dem udenfor landet?