Uden kabler og benzin: Studerende udvikler mobilehome på ren solenergi

21. september 2021 kl. 11:411
Uden kabler og benzin: Studerende udvikler mobilehome på ren solenergi
Illustration: Solar Team Eindhoven/Kevin Smolenaars.
Det kombinerede køretøj og hjem kan på en solrig dag køre op til 730 km.
Artiklen er ældre end 30 dage

Studerende fra Eindhoven University of Technology, der har samlet sig under navnet Solar Team Eindhoven, har med sponsorpenge fra firmaet Coolblue udviklet et mobilehome, der beskrives som et »selvforsynende hus på hjul« ved navn Stella Vita.

Nærmere bestemt er der tale om et mobilehome, der udelukkende får sin energi fra solcellerne, der pryder tagryggen på køretøjet. Solceller, der ifølge Solar Team Eindhoven skulle generere strøm nok til at tilbagelægge op mod 730 kilometer »på en solrig dag«, ligesom det gør det mulig for brugerne af Stella Vita at bade, se TV, oplade sin computer og lave en frisk kop kaffe.

Det skriver globalconstructionreview.com.

Mobilehomet er udviklet med et loft, der skydes op, når det holder stille, hvilket giver passagerer ekstra plads til at lave mad og anvende køretøjet som hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmed er det, når taget er hævet, muligt at udfolde ekstra solpaneler på siden af mobilehomet, så de genererer strøm fra solceller fordelt på 17,5 kvadratmeter.

Uendelige muligheder

Stella Vita er kulminationen på de tanker, Solar Team Eindhoven præsenterede tilbage i foråret under navnet SHOW, der er en forkortelse af Self-sustaining House On Wheels.

Dengang lød ambitionen, at man ville udvikle et køretøj, der er uafhængig af ladeinfrastruktur, og som skulle vise, at det »at køre på solenergi har uendelige muligheder«

Tidligere producerede Solar Team Eindhoven fire soldrevne familiebiler, der senere blev grundlaget for Lightyear One, der er den første soldrevne bil, der er produceret til forbrugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og nu har de studerende altså kastet sig over mobilehome med sigte på at »inspirere til overgangen mod en bæredygtig fremtid i både energi og mobilitet«.

Fra Holland til Spanien

De studerende bag nyskabelsen skal i den kommende måned nu ud på en pilot- og promoveringsrejse fra universitetet i Eindhoven til den sydligste spids af Spanien udelukkende med energi fra solen.

Illustration: Kevin Smolenaars/Solar Team Eindhoven.

Og det var med paroler om håb og en mere bæredygtig fremtid, de unge blev sendt afsted.

»De er fremtiden, den næste generation. Og de kan opmuntre og fremskynde overgangen til en mere bæredygtig fremtid.«

»For er fremskynde denne overgang ønsker vi at inspirere så mange mennesker i Europa som muligt til en bæredygtig fremtid under vores rejse,« sagde Kjell Revenberg, der er team manager for Solar Team Eindhoven, ifølge globalconstructionreview.com.

Må solen være med dem.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. september 2021 kl. 17:07

Prøv i stedet at køre til polarcirklen i denne årstid.