Uddannelsesministeren overvejer at lade diplomingeniører vende tilbage som videnpiloter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Uddannelsesministeren overvejer at lade diplomingeniører vende tilbage som videnpiloter

Uddannelsesminister Morten Østergaard udelukker ikke, at diplomingeniører kan vende tilbage til videnpilotordningen.

»Det indgår i mine overvejelser,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard til ing.dk, som et svar på den kritik, som Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) har givet udtryk, og som ing.dk beskrev i går.

Læs også: IDA: Regeringens nej til at støtte diplomingeniører er idioti

Diplomingeniører har hidtil været med på en form for dispensation i den populære ordning, som har til hensigt at gøre det muligt for mindre virksomheder at ansætte akademikere med tilskud. Den var nemlig kun rettet mod kandidater med en 5-årig universitetsuddannelse.

Siden ordningen, der giver et månedligt tilskud på 12.500 kr. til lønnen i en periode på 6-12 måneder, blev indført i 2005, har 702 personer taget tjansen som videnpiloter - heraf har 38 været diplomingeniører, dvs. omkring 5 pct.

Morten Østergaard erkender, at virksomhederne har haft gavn af diplomingeniører som videnpiloter.

**Vinder man noget at udelukke diplomingeniørerne, som udgør et ringe antal i forvejen?

»Jeg vil henholde mig til, at ordningen har været uhyre populær, og at det indgår i mine overvejelser at lade diplomingeniører komme med i ordningen igen,« svarede ministeren over telefonen, før han hastede videre til næste arrangement i Forskningens Døgn.