»Uberørt« ingeniørformand vil rydde op i skandaleramt A-kasse

21. december 2018 kl. 15:334
»Uberørt« ingeniørformand vil rydde op i skandaleramt A-kasse
Illustration: IDA.
Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, forsøger at blive ny formand for Akademikernes A-Kasse, hvis samlede ledelse har trukket sig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniørforeningen IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, vil forsøge at redde landets største A-kasse, Akademikernes, ud af det morads, den er havnet i efter en stribe afsløringer i pressen.

Akademikernes, som også omfatter IDAs medlemmer, står i dag uden ledelse, efter at det samlede formandskab har trukket sig. Det skete, efter at den administrerende direktør, Michael Valentin, blev fyret, og såvel den konstituerede direktør som sekretariatslederen valgte at trække sig.

Thomas Damkjær Petersen holder sig til en række indstuderede og kortfattede meldinger – både i sin pressemeddelelse og over telefonen.

»En ledelses- og omdømmekrise«

»Jeg stiller mig til rådighed for at stå i spidsen for at få A-kassen igennem en ledelses- og omdømmekrise. Jeg mener, vi har været vidner til en uacceptabel ledelsesadfærd og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge,« lyder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingeniøren spørger dernæst, hvorfor han tror, han kan gøre det bedre end den repræsentant, som IDA tidligere havde fået valgt ind i bestyrelsen, Bolette Mohr Sillasen. Hun var en af de næstformand, som trak sig.

»Det er vigtigt, at der bliver set på sagen med friske øjne, og jeg kommer helt uberørt af den,« siger han.

Thomas Damkjær Petersen har ingen kommentarer til, at den whistleblower, som afslørede den lemfældige omgang med medlemmernes penge, selv blev fyret.

»Det vil jeg først forholde mig til, hvis jeg bliver valgt,« siger han.

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Den nye formand for Akademikernes A-kasse bliver valgt på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde 4. januar. Der er 57 repræsentanter, udpeget af fagforeningerne bag A-kassen, hvoraf Ingeniørforeningen er den største.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Damkjær Petersen afviser at svare direkte på, om han er blevet opfordret til at stille op som formand og i givet fald af hvem.

»Forretningsudvalget har peget på, at vi skal stille IDAs formand op, og jeg har en forventning om, at der er opbakning til mig som formand for A-kassen,« siger han i stedet.

»Jeg vil gerne understrege, at kerneforretningen i A-kassen faktisk er sund, og at medlemmerne er tilfredse. Sådan skal det blive ved med at være,« tilføjer ingeniørernes formand.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. december 2018 kl. 13:24

En rigtig sund og demokratisk idé: selvfølgelig skal der være medlemmer i bestyrelsen. Hermed en opfordring til den nye, kommende formand. Lad A-kassen være foregangsmodel til bekæmpelse af grådighed og disrespekt for de mange betalende medlemmer.

3
21. december 2018 kl. 18:25

Måske skulle man se på at der også burde være menige medlemmer i repræsentantskab OG i bestyrelsen som i særlig grad vil være kvalificerede ved IKKE at være udpeget af fagforeningerne
Dels kan man mindske denne indspisthed som kan trives i "gode venners klub" og dels er der også rigtig mange medlemmer i A-kassen som ikke er medlem af fagforeningen. Håber ikke de der har stjålet af kassen også har tilraget sig de store gyldne håndtryk

2
21. december 2018 kl. 18:05

Danmark har et svært stort problem med top-korruption - og "revolving-door syndrome"

- åbenbart!:

Beskyldningerne om mobning er ifølge Dansk Magisterforening med i den advokatundersøgelse, som Akademikernes A-kasse har iværksat for at komme til bunds i de forhold, som førte til fyringen af Michael Valentin.</p>
<p>Som en del af undersøgelsen har ansatte været til samtale om deres rolle i forløbene op til fyringen...

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/fyret-direktoer-traekker-sig-som-folkemoede-formand/7412221

Men da bestemt en farverig person(lighed)! :)

1
21. december 2018 kl. 17:37

At de nye medlemmer af ledelsen og bestyrelsen ikke har haft lederjob i offentlige eller semioffentlige organisationer før og allerhelst slet ingen lederstilling før. Danmark har et svært stort problem med top-korruption - og "revolving-door syndrome".