Ubåd forulykket i Farum

Da ubåden i dag fredag var undervejs fra værkstedet i Farum til søsætning i Christianshavn, kolliderede lastbilen, der transporterede Peter Madsens hjemmebyggede ubåd, med en motorvejsbro.

»Heldigvis kom ingen noget til, og det er det vigtigste« siger ubådsbygger og ingeniør Peter Madsen, som en af de første reaktioner efter ulykken.

Ubåden skulle fra Peter Madsens værksted i Farum, hvor han har brugt de seneste 14 dage på forbedringer af ubåden og ind til Christianhavns Kanal

På vej fra Paltholmvej i Farum og ned af rampen til motorvejen ramte lastbilens kran en motorvejsbro.

»Kranarmen kom som en knytnæve. Den pløjede sig ned i tårnet og maste det ned i trykskroget, som kom ud af facon. Nu er den ikke længere helt cirkelformet og derfor kan den ikke modstå det samme tryk som før,« siger Peter Madsen

Den måde ubåden er blevet deformeret på ligner de skader, som ubåden ville få, hvis man dykker for dybt, og Peter Madsen tror, at det er tvivlsomt om den kan repareres, og at det desuden vil kræve en ekspert at vurdere det.

Peter Madsen nåede aldrig at prøve ubådens sejlegenskaber under vand med elmotorerne som drivkraft. Ud over at sejle rundt i overfladen fik han kun prøvet at dykke lige op og ned med ubåden.