Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Uafhængige af elnettet: Nye californiske bydele med energifællesskab

PLUS.
KB Home bygger Californiens første byområde, der fungerer isoleret fra elnettet Illustration: KB Home

I Californien har ejendomsselskabet KB Home nu slået dørene op for statens første bydele med et energifælleskab, som fungerer isoleret fra det omkringliggende elnet.

I stedet skal hvert nabolag stå for sin egen forsyning af energi gennem solceller og vindmøller og samtidig fungere som et stort batteri, der kan lagre strøm til kritiske perioder i det nationale elnet.

Bydelene, der ligger ved Menifee i Los Angeles’ omegn, skal primært forsynes ved solceller, og til perioder, hvor der er udfald i det nationale net, skal bydelene også fungere som et stort batteri, der kan holde bydelene kørende, mens resten af området er gået i sort.

Ifølge KB Home, som samarbejder med University of California, den amerikanske energistyrelse samt en række virksomheder som Kia og SunPower Corporation, skal hjemmene i bydelene først og fremmest bruge teknologi, som reducerer energiforbruget med 40 procent.

Derudover skal hjemmene på flere måder være i stand til at lagre strøm.

For det første skal der installeres et back up-batteri samt et batteri, der skal være i stand til at forsyne nabolaget med strøm.

Men derudover skal nogle af laderne til hjemmenes elbiler være konfigureret til tovejsopladning, således at der i perioder kan føres strøm fra elbilerne til Menifees elnet.

Forskere ved Sveriges Forskningsinstitut har identificeret 12 områder på verdensplan, der fungerer som mikronet. Illustration: Sveriges Forskningsinstitut

Det er en teknologi, som allerede eksperimenteres med verden over, blandt andet i Storbritannien, hvor 350 elbilsejere deltog i et forsøg og samlet set leverede 891 megawatttimer.

Mikronet vinder frem

Traditionelt har mikronet som det i Californien været beregnet til isolerede områder, hvor det har været for dyrt og besværligt at trække ledninger fra det nationale net.

Ifølge et svensk studie var der i 2020 13 byer eller bydele, der fungerede med deres eget net.

Deriblandt et enkelt i Sverige, Simris, der forsyner området med energi fra solceller, vindmøller samt en dieselgenerator som nødløsning.

Det er dog ikke tanken for KB Homes nye bydele, at de fuldstændig skal isoleres fra elnettet. I stedet skal nabolaget øjensynligt kunne fungere uden det omkringliggende elnet, men dog stadig være koblet på.

Emner : Off-grid
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad er spørgsmålet ? Svaret er V2G ? asap også i dk. Lade når strømmen er billig og bruge af bil batteriet i kogespids tidsrummet. Til næste år vil der være et tillæg til elpriserpå 1,91 kr / kwh i tidsrummet 17-21

  • 10
  • 1

Hvad er spørgsmålet ? Svaret er V2G ? asap også i dk. Lade når strømmen er billig og bruge af bil batteriet i kogespids tidsrummet. Til næste år vil der være et tillæg til elpriserpå 1,91 kr / kwh i tidsrummet 17-21

Hæ! Naivt!

Hvis du udjævner forbruget over hele døgnet så stiger priserne over hele døgnet, bare mindre i spidsbelastningsperioden. Udbud & Efterspørgsel: hvis efterspørgslen stiger så stiger prisen også.

Det eneste du opnår er at redde elselskabernes røv fra afklapsning fordi de ikke kan levere det lovede - og denne redningsmission bliver på forbrugernes regning.

Det er IKKE forbrugernes problem at leverandøren ikke kan levere det de har forpligtet sig til, det er leverandørens.

...og så vil det være godt hvis VE ikke solgte sig på hvad de kan levere når vejret er optimalt - for en stor del af energikrisen skyldes at man har solgt et skind uden at have nogen bjørn at skyde.

  • 10
  • 19

Det er jo det modsatte af statsligt reguleret monopoler. Forbrugeren er sat fri, og køber sig så til den primære stadnbyydelse ved sin netopkobling, men er "prosumer" og reelt nok mere producer ond consumer.

VE'en helt ude for enden af kablerne er billiger end konventionelle kilder og distribution. Det sker også i Australien.

Det er ikke kun godt, for som Fos påpeger så udhuler det jo den fælles økonomi, som så skal omstilles. Specielt skal tilkoblingen nok betales på en anden mere kostægte måde. Men er det kostægte så er det jo ikke ascocialt - så er det faktisk bare billigt for samfundet.

Meeen - det efterlader jo Atomkraften som er Fos's og Olavurs yndlingsobjekt i en prækær situation - blev det bygget, hvilke "prosumers" ville så gide at betale for det? HVem skal tage regningen når der ikke er behov for baseload, men lidt peakerstrøm i ny og næ?

  • 7
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten