Det er ganske simpelt at sikre sig at alarmen går ved jamming. Jeg har bygget mit eget trådløse hjemmeautomation op og programmeret alarmfunktioner ind i det. Der er en ganske simpel funktion der sikre at hvis man forsøger at slå komponenter fra eller jamme dem, så går alarmen. Princippet er ganske simpelt: Hvis mere end 3 komponenter samtidig mister forbindelsen til basestationen i mere end 30 sekunder, så går alarmen.
Det er endnu ikke lykkedes mig at få en falsk alarm på den bekostning, men når jeg sætter mit testudstyr op til at bombardere netværket med pakker så basestationen mister forbindelsen med andre komponenter, så går alarmen med det samme. Samtidig er hele mit automations setup installeret bag en UPS der også forsyner både router og et GSM-modul (i form af et ganske almindeligt 3G modem i routeren), så det bliver meget svært at slå alarmsystemet ud, uden at alarmen går enten på signalfejl eller strømudfald - i begge tilfælde vil batteriforsynede sirener (vægmonterede tablets) i hele huset gå i gang, jeg får en SMS og der går en SMS til tre forskellige naboer om at der er alarm fra huset.
Jeg kan selvfølgelig ikke få en central tilkoblet systemet fordi det er hjemmegjort, men ærlig talt, så tror jeg ikke at det gør den store forskel - og hvis jeg ville, så kan jeg sætte systemet op til at ringe 114 og afspille en lydfil.
Så hvis jeg kan bygge dette med off-the-shelf komponenter, hvorfor kan store alarmfirmaer så ikke lave et system der bare fyrer alarmen af hvis den mister kommunikationen med et bestemt antal enheder? Hvis det er grundet frygt for mange falske alarmer, så betyder det vel bare at deres kommunikationsprotokol ikke er robust nok og man derfor ikke kan stole på sin alarm?