Tyske myndigheder trak en nitte: Intet spor af dræberbakterie

Det er ikke lykkedes de tyske myndigheder at finde spor efter E. coli-bakterien i otte prøver fra den nu lukkede gård i det nordvestlige Tyskland. Bønnespirer fra den økologiske gård er mistænkt for at være kilden til den dødelige bakterie, som har kostet 22 livet, skriver Ritzau.

Selv om der ikke er fundet spor efter bakterien, er gården i Niedersachsen dog ikke frikendt.

»Men det betyder ikke, at det sætter spørgsmålstegn ved det, som forbrugerministeriet i Niedersachsen har fundet frem til,« skriver Instituttet for Hygiejne og Miljø i Hamborg ifølge nyhedsbureauet og tilføjer:

»Vi ved nemlig, at VTEC ikke fordeler sig ligeligt i produkterne fra én virksomhed.«

Det tyske forbruger- og landbrugsministerium fastholder anbefalingen fra i søndags om, at man undlader at spise bønnespirerne. Myndighederne er nu i færd med at undersøge 18 forskellige spireblandinger fra gården, herunder broccoli- og ærtespirer.

Dokumentation

FPN: Intet spor af VTEC i bønnespirer

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
 • den vedkommende bakterie stammer sikkert fra gylle eller komøg, da den findes naturligt i vommen hos køer. Hvis man ledte efter kombinationen: køer + væksthusdrift, så ville man nok have fundet smittekilden allerede.

P.A.Hansen

 • 0
 • 0

Ja et forbindelsesled er vand. Der jo også testes for E.coli. Men vi ved jo hvor sikre de gamle vandrør og kloakrør er, så logisk må de jo komme fra drøvtyggere? Gødningssporet var jo også en "nitte", derfor destrueres agurker, tomater og salat for mange mio euro.

Men der findes sikkert klimadata for temperatur og fugtihed i drivhuset mm. så sammenfald med optimale opformeringsvilkår findes. Men problemet er nok løst, da selv vegetarer ikke længere spiser frisk grønt.

Mvh Jan

 • 0
 • 0

Pressen meddeler, at to af medarbejderne på gården var bleven syge. Manglende hygiene af mennesker i forbindelse med kvæg kan ikke udelukkes. Vi er bleven for ubekymret. Peniccilin og antibiotika har ladt os glemme de hygieneregler de gamle overholdt f.eks. på sygehuse. - Pølsemanden udenfor byggemarkedet har smøget ærmerne op i varmen. Armene er fyldt med eksemer. Amtet gennemfører ikke mere sundhedskontrol. - For flere år siden startede der Spiegel en undersøgelse på tyske sygehuse. Flere læger end sygeplejersker havde colibakterier under neglene. - Moderne sygehuse har de smukke nedhængte lofter, som giver mulighed at gemme installationer og elkabler under det virkelige loft. Her bliver der aldrig renset. Et Eldorado for mutantbakterier. - Hvis man som ingeniør kommer til at inspicere et klimaanlæg, så er det mange gange en ækel oplevelse. Så meget til Hamborg og omegn. - Ved havnen i Grenå havde nogle unge piger for flere år siden overtaget betjeningen i en grillbar. Skolepiger i sommerferien er billigere i drift. Ingen har dog instrueret dem med hensyn til hygienen. Noget sennep blev spildt på bordet og endnu mere på gulvet. En lille flittig pige kom hastende med en klud og tørrede gulvet op og derefter bordet. Samme klud i en køre.

 • 0
 • 0

Nu er bakterien en tarmbakterie så det kunne være at den var anaerob og derfor dør hurtigt i iltrigt område. Det kunne være årsagen til at den ikke kan genfindes på gården nu, Det kunne stamme fra den vandbeholder som bruges i forbindelse med forspiringen - en enkltstående forurening - nu er vandet skiftet ud og man finder ingen coli bakterier.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten