Tysk værft skræller 700 ton af tunge Scandlines-færger
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tysk værft skræller 700 ton af tunge Scandlines-færger

De to ufærdige færger Copenhagen og Berlin, der blev overtaget af Scandlines i marts 2014 for at erstatte M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim på Gedser-Rostock-ruten, skal nu gøres klar til drift af det tyske skibsværft Blohm + Voss.

Færgerne skulle have overtaget ruten allerede fra foråret 2012, men da det i løbet af samme år gik op for Scandlines, at færgerne var blevet omkring 700 ton for tunge og derfor havde for stor dybgang til havnen i Gedser, annullerede Scandlines kontrakten med P+S Werften.

Læs også: Scandlines vil købe to overvægtige færger af tysk konkurs-værft

Scandlines har imidlertid købt de ufærdige færger af det nu konkursramte værft og forventer, at færgerne kan indsættes på Gedser-Rostock-ruten inden højsæsonen 2015, når den endelige kontrakt er blevet forhandlet på plads med Blohm + Voss i løbet af sommeren,

Inden søsættelsen skal der skæres adskillige ton af de tunge færgers vægt. Communications Manager hos Scandlines Anette Ustrup Svendsen oplyser i en e-mail til Ingeniøren, at Blohm + Voss netop nu arbejder på at færdiggøre specifikationerne i samarbejde med Scandlines' projektteam.

Ifølge tic.travel, rejseindustriens online community, vil slankekuren formentlig omfatte at skære hele det øverste passagerdæk væk. Samtidig skal styrehus og besætningsaptering i stål erstattes med konstruktioner i aluminium.

Ved disse og andre tiltag vil færgernes tyngdepunkt ifølge tic.travel kunne sænkes, så de opfylder alle stabilitetskravene.

Antallet af passagerer bliver reduceret fra 1.500 til 1.300, men vil ifølge Scandlines alligevel tilbyde betydeligt mere plads, da de stadig vil kunne medtage de planlagte 96 lastbiler eller 480 personbiler.

Læs også: Hybridteknologi skal sikre grøn sejlads på Rødby-Puttgarden-overfart

Færgerne vil blive udstyret med et hybridsystem, som kombineres med en scrubber, der reducerer svovl og partikler med 90 procent. Dermed skulle Scandlines' samlede flåde opfylde IMO’s nye emissionskrav, der træder i kraft 1. januar 2015.

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten