Tysk togleder spillede på sin mobil op til fatal ulykke

Tirsdag blev toglederen, der var ansvarlig for, at to tog kolliderede i Bayern i februar, anholdt. Ifølge politiet viser data fra mandens telefon, at han på ulykkesdagen var logget ind på onlinespil via sin mobil, og at han spillede lige op til ulykken, der endte med at koste 11 personer livet og såre omkring 80. Det skriver blandt andre Wall Street Journal.

»På grund af det stramme tidsforløb må man formode, at den anklagede var distraheret fra opgaven med at holde øje med togtrafikken ved sporskiftet,« sagde den offentlige anklager i byen Traunstein, Wolfgang Giese, i en pressemeddelelse som er gengivet i avisen.

Læs også: Forkert nødopkald fra togleder var skyld i fatal tysk togulykke

På ulykkesdagen sendte toglederen først to tog ind på den samme enkeltsporede strækning ved byen Bad Aibling. Da han få sekunder senere opdagede sin fejl, sendte han et nødkald. Men fordi han trykkede på den forkerte knap, blev nødkaldet sendt til de andre togledere i området og ikke til de to lokomotivførere. Først da toglederne meldte tilbage til deres desperate kollega, opdagede han sin anden fejl og sendte et nyt nødkald. Men det kom for sent.

Efter sin anholdelse har toglederen indrømmet, at han spillede på sin mobil, men nægtet, at han var distraheret. Han er nu sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og for at bringe jernbanesikkerheden i fare.

aid:182270]

Sideløbende med politiets efterforskning er den tyske havarikommission i gang med en undersøgelse af forløbet.

Emner : Tog