Tysk konkurrence: Hvem har den bedste Wunderbaum-duft til S-toget

Berlins S-tog har indtil nu lugtet af mange ting - ikke alle lige behagelige: Våde paraplyer, sved, uvaskede hunde, kebab og karrypølser og af og til spildt øl og snaps. Men nu er det snart slut, skriver Berliner Zeitung.

I Deutsche Bahn, der driver S-banen, har en medarbejder nemlig udtænkt en ide til at neutralisere den berlinske aroma ved hjælp af en S-togsparfume. Og den helt rigtige duft finder baneselskabet frem til gennem en konkurrence.

De indledende faser i processen, der skal gøre livet mere behageligt for S-togspassagererne, er i gang og kommer til f.eks. at omfatte prøve-snusning.

»Testkørsel involverer 100 af byens 620 lokaltog,« siger Burkhard Ahlert, talsmand for Deutsche Bahn, der ikke har lavet et budget for projektet.

Tyskerne er kraftigt inspireret af deres franske kolleger. I metroen i Paris er duften 'Madeleine' de seneste ni år bølget gennem vognene. 1,5 tons bliver der årligt brugt af duften, som fik navn efter parisermetroens værst dunstende station (samt en lækker kage).

Selv om Madeleine dufter lifligt af både appelsin, citron og lavendler, har Deutsche Bahn ifølge Berliner Zeitung forkastet den. Madeleine har simpelthen vist sig for svag til stinkerne i Berlin.