Tysk bilproducent lancerer hjemmebatteri

3. juni 2015 kl. 05:002
Tysk bilproducent lancerer hjemmebatteri
Illustration: Mercedes.
Efter Teslas spektakulære entre på markedet for hjemmebatterier har endnu en konkurrent nu meldt sig.
Artiklen er ældre end 30 dage

WBilproducenten Daimler, som blandt andet er moderselskab for Mercedes biler, vil i løbet af efteråret lancere et lithiumion-batteri til hjemmeopladning. Det bliver på 2,5 kWh og kan sættes sammen i moduler, så det i alt kan rumme op til 20 kWh.

Sideløbende lanceres et industrielt modul på 5,9 kWh. De første moduler i den serie er allerede blevet installeret i Kamenz i Saksen. Her sørger 96 batterimoduler, på i alt 566 kWh, for stabilisering og udglatning af effektspidser i nettet. Over en årrække skal kapaciteten hæves til 3.000 kWh.

Læs også: Dansk 'Tesla-batteri' snart klar til salg

Når det gælder hjemmebatteriet, så er det rettet mod private, der har solceller installeret og vil bruge batteriet som energi-buffer. Daimler vil sælge batterierne i samarbejde med energiselskabet EnBW AG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjemmebatteriet fra Daimler indeholder 2,5 kWh. Otte styk kan sættes sammen til et modul. Illustration: Daimler.

Batterierne er udviklet af det Daimler-ejede datterselskab Deutsche ACCUmotive. Her har man siden 2009 udviklet, produceret og markedsført lithiumion-batterier til hybrid- og elbiler. Daimler forventer at investere 750 mio. kroner i virksomheden over de kommende år.

Læs også: Kan Teslas batteridrøm blive virkelighed?

»Teknologien, som har vist sit værd over millioner af kilometer, og som har kørt i de mest udfordrende situationer under ekstrem varme og kulde, tilbyder de bedste garantier for stationært brug,« siger Harald Kröger, der står i spidsen for udvikling af “Electric/Electronics&E-drive” hos Mercedes-Benz biler. Mercedes har testet batterier til biler siden 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Teslas nye energilager vil tvinge batteriprisen helt i bund

I Danmark er virksomheden Lithium Balance ved at færdigteste et tilsvarende batteri i samarbejde med Teknologisk Institut. Her forventes et hjemmebatteri på 4 kWh klar til salg i starten af det nye år.

Læs også: E.ON bygger unikt batterilager til grøn strøm

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. juni 2015 kl. 20:58

En nedafvendt tommelfinger - fordi ??????

Hermed en gentagen opfordring ing.dk om at afskaffe tommefingre uden afsender. Kig på linkedin og se hvordan man håndterer den slags derovre.

1
3. juni 2015 kl. 13:15

Istedet for at kombinere (dyre) Li batterier med sig selv, skulle man tro, at en kombination af et mindre Li batteri til store power-drains (tændt brødrister + vandkoger) kombineret med en back-bone af mere konservative Pb batterier ville være den mest økonomiske model. Giver i hvert tilfælde god mening når man ser på tallene i Henrik Stiesdals regneark.

Den lidt sløve lade/aflade hastighed for Pb batterier passer rigtig godt sammen med solpaneler.