Tyra-feltets gasleverancer forsinket: »Krisen kan også ramme os«

Plus3. august 2022 kl. 11:551
Tyra-feltets gasleverancer forsinket: »Krisen kan også ramme os«
Tyra-feltet lukkede i 2019 på grund af en synkende havbund, der siden feltet blev åbnet, var faldet med fem meter. Når Tyra genåbner, vil det producere omkring 80 procent af naturgassen.fra den danske Nordsø. Illustration: TotalEnergies.
Sidste og største platform mangler. Energistyrelsen er klar med nødplan.
Artiklen er ældre end 30 dage

De første gasleverancer fra genåbningen af Danmarks største naturgasfelt, Tyra, forsinkes nu fra juni 2023 til vinteren 2023/2024. Det skyldes forsinkelser på procesplatformen, der skal leveres fra et værft i Batam i Indonesien.

Det oplyser Tyra-feltets operatør, TotalEnergies, i en pressemeddelelse.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. august 2022 kl. 14:42

For en god ordens skyld skal de lige slås fast at jeg også tror på alvorlige udfordringer vedr. gasleverancer den kommende vinter, MEN maler man mere fanden på væggen end nødvendigt og bluffer Europa også lidt i bedste pokerstil.

Prisen på gasbørserne er skyhøj næsten 6 gange normalprisen. Jeg vil med kendskab til alm. markedsøkonomi påstå at så hopper kæden af for de fleste selv jeg med en rimelig indkomst laver tiltag for at reducere min gasforbrug med 1/3 (23 - 19 grader, 100 mm ekstra isolering på loftet , halvering af brusebadstiden) og husk i andre lande stiger regningen procentvis meget mere da afgiften/moms for min gas indtil nu udgjorde 50-70% af regningen.

Gasforbruget vil falde drastisk og noget kunne tyde på det. Husk Rusland eksporterer kune 1/5 af normal nivauet(så Putin tjener totalt set ikke mere end normalt) så allerede nu burde der være forsyningsproblemer, men så kan man lige checke Europas gasreserver.

I følge planen fra EU, skal alle lande d.1 nov. have lagrene 80% fyldte og jvf linket er de fleste lande langt foran . Frankrig rammer 80%nu og Danmark når 90% i denne uge og kan næsten ikke presse mere gas ind og rammer nok ca. 100% 1. sep.

Og at der bruges mindre gas er indiskutabelt for der forsvinder intet fra lagrene, hvilket tyder på at Europa allerede nu har sænket forbruget drastisk når vi kan fylde lagrene i rekordfart med væsetlig lavere tilførsel. Yamal linien er helt lukket og Nordstream kører på 20%. Kun Ukraine linien kører på normal kapacitet.

https://agsi.gie.eu/

Så det kan godt være Putin vinder 1. runde. Han har også haft 15 år til at forberede sig, men allerede til forår tror jeg, han får alvorlige tømmermænd fordi Europa lod som om de var lidt mere "på spanden" end de reelt set er og hans drøm at at smadre Europa økonomisk fordufter med samme fart som han succes for den specielle militære operation.