Tyngdelov skal måske revideres
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tyngdelov skal måske revideres

Forskere ved NASA er stødt på et problem, der kan betyde, at vi måske bliver nødt til at revidere vores opfattelse af tyngdeloven, skriver BBC News.

NASA har i årevis opsamlet og analyseret data fra flere rumprober, og deres signaler tyder på, at probernes hastighed aftager hurtigere end beregnet.

Pioneer 10, der befinder sig på den anden side af Jupiter taber hastighed hurtigere end beregnet. Pioneer 11, der befinder sig i den modsatte side af Solsystemet, 22 milliarder kilometer fra den anden probe, taber ligeledes hastighed hurtigere end forventet. Da det ikke kan være tale om den samme påvirkning fra andre himmellegmer, når begge proberne taber hastighed, må forklaringen søges andetsteds.

Det samme uforklarlige tab af hastighed ser også ud til at gælde for Galileo, der er på vej til Jupiter, og Ulysses, der cirkler om Solen.

Selvom forskerne har analyseret data gentagne gange, er der foreløbig inden forklaring.

Kilde:

Mystery force tugs distant probes - Nyheden fra BBC News.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten