Tv-digitalisering skal ske privat
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tv-digitalisering skal ske privat

Digitaliseringen af det analoge tv-sendenet skal forestås af en privat multipleksoperatør - gatekeeper - på grundlag af en auktion. Det fremgår af regeringens udkast til en ny mediepolitisk aftale frem til udgangen af 2006, som kulturminister Brian Mikkelsen (K) fremlægger i dag.

Tv-digitaliseringen skal ske uden at koste staten én krone. Det private digitale operatørselskab kan sende programmer og tjenester krypteret, men DR og TV2 skal indgå i den gratis pakke.

Det understreges i udspillet til en ny radio- og tv-lovgivning, at der skal benyttes åbne standarder for at fremme markedet for tv-tjenester og tv-modtageudstyr. Brian Mikkelsen undlader at sætte tidsfrister for overgangen til digital-tv.

Brian Mikkelsen ønsker en omlægning af FM-frekvenserne. I første omgang foretages en uafhængig undersøgelse af grundlaget for en eventuel replanlægning, som for tiden søges gennemført i Holland, hedder det i udspillet.

Regeringen vil omdanne TV2 til et statsligt aktieselskab og sælge stationen hurtigst muligt. Reklame- og sponsorreglerne skal liberaliseres og svare til minimumsreglerne i EF-direktivet "Tv uden grænser". TV2 får dog først lov at afbryde tv-programmer med reklamer, når stationen er solgt.

Den femte FM-radiokanal med digital kapacitet, der dækker 78 procent af befolkningen, udbydes til et kommercielt radioforetagende, der er i stand til at levere nyhedsdækning på højde med DR. Her er dagbladene en oplagt mulighed, selv om det ikke nævnes direkte i udspillet.

En sjette FM-kanal, der dækker 37 procent af befolkningen, udbydes uden nogen programmæssige forpligtelser om nyhedsdækning eller andet. Endelig fjernes forbudet mod lokal-tv stationernes networking, og kravet om lokal tilknytning ophæves også.

Tv- og radiolicensen fastfryses i faste kroner, dvs. den får lov at stige i takt med løn- og prisudviklingen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først