Tv-digitalisering skal ske privat
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tv-digitalisering skal ske privat

Digitaliseringen af det analoge tv-sendenet skal forestås af en privat multipleksoperatør - gatekeeper - på grundlag af en auktion. Det fremgår af regeringens udkast til en ny mediepolitisk aftale frem til udgangen af 2006, som kulturminister Brian Mikkelsen (K) fremlægger i dag.

Tv-digitaliseringen skal ske uden at koste staten én krone. Det private digitale operatørselskab kan sende programmer og tjenester krypteret, men DR og TV2 skal indgå i den gratis pakke.

Det understreges i udspillet til en ny radio- og tv-lovgivning, at der skal benyttes åbne standarder for at fremme markedet for tv-tjenester og tv-modtageudstyr. Brian Mikkelsen undlader at sætte tidsfrister for overgangen til digital-tv.

Brian Mikkelsen ønsker en omlægning af FM-frekvenserne. I første omgang foretages en uafhængig undersøgelse af grundlaget for en eventuel replanlægning, som for tiden søges gennemført i Holland, hedder det i udspillet.

Regeringen vil omdanne TV2 til et statsligt aktieselskab og sælge stationen hurtigst muligt. Reklame- og sponsorreglerne skal liberaliseres og svare til minimumsreglerne i EF-direktivet "Tv uden grænser". TV2 får dog først lov at afbryde tv-programmer med reklamer, når stationen er solgt.

Den femte FM-radiokanal med digital kapacitet, der dækker 78 procent af befolkningen, udbydes til et kommercielt radioforetagende, der er i stand til at levere nyhedsdækning på højde med DR. Her er dagbladene en oplagt mulighed, selv om det ikke nævnes direkte i udspillet.

En sjette FM-kanal, der dækker 37 procent af befolkningen, udbydes uden nogen programmæssige forpligtelser om nyhedsdækning eller andet. Endelig fjernes forbudet mod lokal-tv stationernes networking, og kravet om lokal tilknytning ophæves også.

Tv- og radiolicensen fastfryses i faste kroner, dvs. den får lov at stige i takt med løn- og prisudviklingen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først