Tv-branchen kæmper fortsat mod nyt mobilt bredbånd
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tv-branchen kæmper fortsat mod nyt mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd ved 800 MHz, som bliver tilladt fra 1. januar næste år, bekymrer tv-branchen. Det skyldes, at den nye type mobilt bredbånd kan pixelere tv-billedet eller give sort skærm hos danske tv-seere.

I går mødtes branchen med telemyndighederne og indkaldte eksperter fra London.

»Jeg tror, at alle fik en forståelse af, hvor komplekst det her er,« siger Kurt Frausing, direktør i leverandørernes brancheforening BFE til Børsen.

Læs også: Samlet tv-branche bekymret over støj fra mobilt bredbånd

Fjernsynsapparater kan teknisk set godt indrettes til at være 'immune' over for støjen, men det er meget få, der er det i dag. Som udgangspunkt modtager tv'ets tuner alle frekvenser inden for et vist spektrum, men fra næste år vil 800 MHz-båndet være optaget af bredbåndssignaler, hvilket kan resultere i et pixeleret billede eller sort skærm på fjernsynet.

I Norge har myndighederne tvunget teleselskaberne til at undersøge problemerne og informere seerne om eventuelle problemer. Det kunne også være en brugbar løsning i Danmark, mener specialkonsulent i DR Carsten Corneliussen.

»Vi synes, at den norske model er rigtig, fordi det her er en anden sektor, der kommer ind og påtvinger forstyrrelser,« siger han til Børsen.

Læs hele historien i Børsen på side 10.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Spændingen stiger for samme Mobile bredbånd skal selvfølgelig anbringes, så tæt på hvor man nu kigger Tv. Hvilket lige skulle komme bag på hvem!

  • 0
  • 0

Ordene i artiklen om Tv modtagere indenfor et vist spektrum _______

Denne udmelding er noget mystificerende.

  • 0
  • 0

@ Anders G

Ja det er da klart, busserne sender på samme frekvens (luftbåren), som der bliver fordelt tv i kabler. Helt HF tætte samlinger giver jeg ikke meget for, slet ikke når de digitale Tv kabel signaler så let lader sig slå ud!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten