Trods ulykke og 'halvgrønt' ry: Brint-stationer skyder op i Europa

Plus19. august 2019 kl. 12:434
Trods ulykke og 'halvgrønt' ry: Brint-stationer skyder op i Europa
Illustration: OK Benzin.
Et ry som et halvgrønt brændstof, der samtidig risikerer at eksplodere, har hæmmet udbredelsen af brint som drivmiddel på vejene. Nu gør flere initiativer brint billigere og hjælper flere tankstationer med at skyde op.
Artiklen er ældre end 30 dage

OVERBLIK: Brint som brændstof til biler og busser har længe stået i skyggen af el. Kritikere fremhæver først og fremmest, at brint skal fremstilles af el fra vindmøller og solceller for virkelig at være et grønt alternativ til fossile brændsler, men at der i den proces tabes alt for meget energi.

Alternativet er brint fremstillet af fossile kilder som naturgas, og så giver det ikke rigtig mening, hvis målet er mere bæredygtig transport.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
19. august 2019 kl. 21:02

Ja, det ville være gunstigt, men det modstatte billede tegner sig, hvis afgiftsfritaget strøm kun kan bruges til brint og raffinering af diesel og benzin til biler med lav energieefektivitet, mens afgiften rammer batteribaserede køretøjer, som mht energieffektivitet er flere gange bedre.

Skyldes vel godt lobby arbejde fra olieindustrien, for hvis de ikke får en del af kagen, så vil store dele af olieindustrien gå fallit på et tidspunkt, da deres omsætning langsomt vil falde.

2
19. august 2019 kl. 16:02

Så argumentet for at satse på brint er at staten skal give tilskud (ved at afgiftfritage) således at energi prisen for denne teknologi bliver konkurrence dygtig?? Det holder da SLET IKKE. Fundamentet må være energi omsætningen, hvor brint fra grøn strøm, som er eneste langtidsholdbare produktion, er håbløs ringe ift blot at lagre strømmen (enten i stationært eller mobilt anlæg) og så smide den ind i en el-motor. Efterfølgende kan/bør politikerne "afgifte" på en måde så den mest energieffektive transportform vinder frem hurtigst muligt.

1
19. august 2019 kl. 15:20

Den danske regering er selv på trapperne med et initiativ til gøre brint billigere - i hvert fald relativt til direkte eldrift. El til elektrolyse til brint er og vil fortsat være processtrøm, dvs helt fritaget fra elafgift på nær EUs minimumskrav på 0,4 øre pr kWh, mens el til direkte opladning af elbiler står til at miste den samme afgiftslettelse ved udgangen af dette år, med mindre der (igen) gribes ind med en forlængelse af processtrømsordningen. https://ing.dk/artikel/stroem-elbiler-bliver-langt-dyrere-end-stroem-olieraffinaderier-224586

Brintbiler kan være lige så grønne som elbiler ved at benytte grøn el til brint til brændselscellen, men ved at tage denne omvej over elektrolyse, kompression, (tankbil,) brændselscelle og batteri bevares afgiftsfritagelsen på den el, der til sidst driver bilens elmotor. Hvis brintbilen er er plug-in brintbil - eller en helt almindelig elbil - så skal der efter årsskiftet betales elafgift af den del af strømmen, der bruges til at oplade batteriet direkte.

Elbilforeningen FDEL ser ophør af processtrømsordningen til opladning som en unødvendig usikkerhed og hæmsko for effektiv grøn omstilling af transportsektoren og en helt igennem forkert afgift på energieffektivitet.