Trods udfasning: Tandlæger fylder 30.000 tænder med kviksølv hvert år
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Trods udfasning: Tandlæger fylder 30.000 tænder med kviksølv hvert år

PLUS.
Illustration: Bigstock/icefront

En kattelem i lovgivningen tillader stadig tusindvis af patienter at få ’sølv’ i tænderne. Det på trods af, at stoffet udfases for at beskytte miljø og sundhed. Patientforening påpeger, at svenskerne fint klarer sig uden.

Kviksølvholdigt amalgam til tandfyldninger er helt forbudt på den anden side af Øresund, men i Danmark holdes døren stadig på klem for tandlægerne. Under den igangværende udfasning – som nu har varet i over ti år -– kan tandlægerne nemlig stadigvæk bruge amalgam til at fylde huller med i mindre omfang.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Det bør der sættes en stopper for, lyder det fra Trine Jørgensen, som er formand for Patientforeningen mod Skadeligt Dentalmateriale. »I Sverige har man godt kunne finde ud af at droppe amalgam, så hvorfor kan vi ikke i Danmark?« spørger hun. Foreningen har eksisteret siden 1990 med det ene formål at få amalgam væk fra klinikkerne, da de mente, at tandlægerne var lidt for rundhåndede med...