Producenterne har skiftet C8-perfluorkædeforbindelser, der er forbudte eller i søgelyset/trukket tilbage, ud med andre forbindelser med kortere- eller længere fluoralkylkæder, som ikke har har været i søgelyset på samme måde og ikke er så godt undersøgte, men som mere og mere anses som problematiske. De har ikke endnu har en grænseværdi, og hvis de får en gang i fremtiden, så bliver den måske højere. derfor kan man ikke skrive, som Ingeniøren gør, at grænseværdien er overskredet 1000 gange.
Hovedproblemet er, at det er fortroligt, hvilke fluorholdige alternativer, der bruges i de enkelte produkter. Dette er formentligt årsagen til, at det er organisk bundet fluor, der er målt i undersøgelsen og ikke de konkrette stoffer eller nedbrydningsprodukterne af dem. Disse vil også være mere omstændelige at måle.
Det største problem er, at emballagen ikke skal mærkes med dets tilsætningsstoffer; dette gør kontrollen nærmest umulig og i hvert fald meget bekostelig.
Danmark kan ikke alene ændre på det, da det er et område EU regulerer, så det er ikke de danske fødevaremyndigheder, der skal kritiseres, men EU Kommissionen, EU-parlamentet og EU-landenes regeringer over en kam! Medlemslandene kan ikke selv skride ind, undtagen, hvis der er akut fare. Så kan lande indføre egne regler, indtil Kommissionen og de andre lande har undersøgt sagen. Hvis der ikke er flertal for at vore skridt er berettigede, skal de ophæves igen. DK er jo ikke mere en suveræn nation på områder, det indre marked dækker. Det var UK heller ikke, og det var en hovedårsag til Brexit!