Trods løfter om grøn omstilling: Datacentre kommer til at fyre for fuglene
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Trods løfter om grøn omstilling: Datacentre kommer til at fyre for fuglene

PLUS.
Visualisering af Apples kommende datacenter nær Viborg. Det kommer til at ligge 13 km fra Viborgs fjernvarmenet, og det bliver for dyrt for det lokale varmeselskab at trække en ny ledning og bygge nye installationer op ad datacentret. Illustration: Apple

It-giganterne slår sig ned så langt fra de danske fjernvarmenet, at det bliver urentabelt at udnytte overskudsvarmen. Dermed forsvinder en del af det grønne argument for at bygge centrene i Danmark.

Denne artikel hører under PLUS abonnement men er frit tilgængelig indtil mandag morgen. Stik imod lovordene om grøn omstilling kommer størstedelen af de datacentre, som Google, Facebook og Apple planlægger

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.