Trods kuloprustning: EU's CO2-udledning i november når laveste niveau i 30 år

Plus28. december 2022 kl. 07:112
Trods kuloprustning: EU's CO2-udledning i november når laveste niveau i 30 år
Øget kapacitet af vind- og solenergi i EU har sammen med reduceret energi- og gasforbrug sikret fald i europæiske CO2-udledninger i sidste halvdel af 2022. Illustration: Danish AirPhoto.
De europæiske udledninger af drivhusgasser er faldet i 2022, primært på grund af massiv udbygning med VE og reduktion i energiforbruget.
Artiklen er ældre end 30 dage

November måned i år slår adskillige rekorder, hvad angår det europæiske aftryk på klimaet.

EU’s samlede CO2-udledninger nåede i november måned i år det laveste november-niveau i mindst 30 år.

Det kommer blandt andet som følge af, at både gasforbruget, forbruget af fossile brændsler i energisektoren og CO2-udledningerne fra energisektoren satte rekord for laveste niveau i en november i tre årtier.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. december 2022 kl. 11:32

Gad vist hvordan det ville se ud hvis co2 udledningen fra flis, træpiller osv blev talt med.

1
28. december 2022 kl. 10:20

kan tage æren for denne positive nyhed midt i strømmen.

Prisdannelsen virker; det, at folk kan se, at forbruget rammer pengepungen, har indflydelse på adfærden. Der skrues ned, prioriteres. Men det handler også om mentalitet, langt om længe!

Jørgen Stig Nørgård, forfatteren til "Energihusholdning" døde i torsdags, og en anden JSN (Jørgen Steen Nielsen) skriver i den anledning på Information, at han ikke nåede at få den glædelige nyhed om, at danskerne havde lært at skrue ned for energiforbruget inden sin død:https://www.google.com/search?q=energihusholdning+n%C3%B8rgaard&rlz=1CATVZD_enDK888&oq=energ&aqs=chrome.0.69i59l2j69i57j46i131i199i433i465i512j46i175i199i433i512j46i175i199i433j69i60j69i61.3011j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8Stig stod for den mentalitet, der handlede om at sætte en ære i at spare, fordi der er grænser for vækst og fordi han havde læst bogen.

Spørgsmålet er, om det endelige skift i tilgangen til energihusholdningen er kommet nu.

For ikke nok med at husholdningerne (private, offentlige og virksomheders) kan se, at det koster at bruge, men distinktionen mellem det onde og det gode har fået ny aktualitet med identificeringen af fossilerne med ondskaben selv, personificeret ved koldkrigsfænomenet Putin og dennes afskyelige angreb på Ukraine.

Det at begrænse forbruget, være for klimaet og fremtiden med VE hænger nu uhjælpeligt sammen med bekæmpelsen af det onde! Ingen kan med æren i behold gå ind for det onde. Alle må være mod fossilerne og Putin!

Jørgen Stig Nørgårds æresbegreb har måske definitivt fået taget i forbrugeren, borgeren; distinktionen mellem godt og ondt er cementeret takket være Putin og fossiljunkierne. De onde befinder sig stadig i magtelitens netværk, men må gemme sig, tåler ikke længere lyset.