

Banedanmark har efter artiklen er udkommet, gjort opmærksom på. at der ikke er overskæringer på ruten mellem Roskilde og Nykøbing-Falster med gamle signaler, der fortsat er i kraft. Ifølge Banedanmark findes der kun overskæringer på de dele af ruten, som er overgået til ETCS-systemet. Derudover er Ingeniøren blevet gjort opmærksom på, at strækningen Nykøbing-Falster til Rødby er overgået til lokaltog og flextransport.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Langs S-banen ser man da alle gamle signaler tildækket med sorte sække og hvidt kryds i tape.
Men måske er det især overkørselssignalerne på fjernbanen der mangler ugyldiggørelse?
Kan det være fordi det vejdirektoratet også er indblandet?
kunne også være simpel imkompetence, og elendig projektledelse. - grænseflade imellem forskellige projektledere. Kan mforestille mig følgende: Mit projekt går ud på at lave nye signaler - det er ike mit projektat afdække. Det er et andet projekt, nemlig nedtagning af gamle signaler, og det projekt er ikke startet op, og har jo så selvfølgelig ikke fået tildelt ressoucer. Alt sammen kan koges ned til at den overordnede projektledelse er inkompetent.
hvordan kan det være så ressourcekrævende at sende en person ud med en rulle sorte poser og lidt tape? At skulle svare havarikommisionen må da næsten have kostet det samme...
Det er naturligvis bullshit. De signaler kunne være dækket i morgen hvis viljen var der. Lugter langt væk af intern magtkamp og nogen skal bruge et påbud fra en myndighed for at vinde kampen over en anden. Sørgeligt at sådan noget kan foregå når det allerede har haft konsekvenser for liv og førlighed. Hvad skal der til?
...det virkelig tager så lang tid at dække over, så skær dem ned!
Fint nok det tager tid at at lave en korrekt demontering osv, men det tager max 5 min at skære hovedet af med en god vinkelsliber (10 min med en skærebrænder)... helt sikkert hurtigere end at dække af / lave hvide kryds!
På gade og vej skal ugyldige skilte overdækkes - ellers gælder de. Hersker der virkelig ikke tilsvarende sikkerhedsregler på banen?
De vil ikke !
Simpelt trods og "vi alene vide".
I gamle dage - hvor alt var analogt - markede man normalt ugyldige signaler med et hvidt kryds, f.eks. med to stk hvidmalede brædder af ca. 1 meters længde hver, fastbundt på signalet blev taget ned. Lokoføreren var således ikke i tvivl om, at signalet ikke var i brug.
Simpelt og billigt, men det går måske ikke længere i den digitale tidsalder?