Trods årtiers kamp mod dioxiner: Der kan gå 100 år før vi frit kan spise danske fisk

PLUS.
Østersøen er forurenet med miljøgiftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB'er, der blandt andet kommer fra afbrænding af affald. Illustration: Norfors

Dioxiner forsvinder først fra havene, når de begraves i sediment. Imens ophober de sig i fisks fedtvæv og gennem fødekæden, hvorfra de udgør en kemisk trussel mod menneskers helbred.

Dioxiner er nogle af de mest giftige stoffer, som mennesket har frembragt. Trods årtiers indsats - både national og international - for at stoppe udledningen af de skadelige miljøgifte, der mistænkes for
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.