Tre snedige måder at blive bedre venner med chefen på

15. februar 2018 kl. 02:00
Tre snedige måder at blive bedre venner med chefen på
Illustration: Bigedhar/Bigstock.
Mange ledere kan være svære at komme ind på livet af. Men netop dét kan være vigtigt for at løfte din karriere. Derfor har Jobfinder tre ideer til, hvordan I kan få et bedre forhold – uden at din leder fatter mistanke.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et smil serveret med et kompliment kan være en vej til din leders hjerte. Men ofte er det ikke nok at smigre sig til din chefs respekt. Det kræver både tid og en muligvis en smule snilde, hvis personen er svær at komme tættere på.

Nye jobopslag hver uge. Tjek Jobfinder.

En klassisk fremgangsmåde er altid at spørge din leder, hvad han eller hun helst vil have, men nogle gange får medarbejdere ikke mulighed for det i større organisationer, hvor man sidder langt fra ledelseskontoret. Derfor kan det være nødvendigt at være lidt snedig

Jobfinder leverer således tre råd til, hvordan du kan få et bedre forhold til din leder.

Hvordan kommunikerer din chef?

Først og fremmest er det fornuftigt at lægge mærke til, hvordan din leder foretrækker at kommunikere. Er det via mail eller chat? Eller vil personen helst aftale ting ansigt til ansigt?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når du ved, hvad han/hun bedst kan lide, har du mulighed for at imødekomme personens ønsker. Og på samme tid ved du, hvordan du hurtigst kan få svar fra vedkommende.

Flere store virksomheder søger design- og udviklingsingeniører. Find drømmejobbet.

Ligeledes er det en god ide at vide, hvordan chefen formulerer sig på skriftsprog. Hvis det er formelt og kort, bør du også holde det formelt og skarpt, når I er i dialog.

Og hvis han/hun tit skriver i punktform, skal du måske forsøge også at gøre det til tider. Indsætter personen gerne smileyer kan du overveje at gøre det nu og da, men sørg for ikke at overdrive efterligningen af din leders skrivemåde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mennesker vil ofte være tilbøjelige til at synes om folk, der deler samme værdier eller handlemåder. Derfor kan det at kopiere tonen og sproget i din leders beskeder eller mails føre til, at personen får et bedre indtryk af dig.

Kend din leders kropssprog

Når du går forbi din chefs kontor, ser ham i kantinen eller til julefrokosten bør du notere dig, hvordan han gebærder sig. Hvordan agerer personen i glæde, i vrede og i frustration?

It-professionelle er i høj kurs. Find ud af, hvor du er mest eftertragtet.

Det kan være et vigtigt redskab til at læse din leder, hvis du kender kropssproget.

Med viden om din chefs væremåde får du bedre mulighed for at gribe ind, når han har brug for hjælp. Ligeledes hvornår du skal holde dig langt væk. Men derudover lære du også, hvornår du skal fyre jokes af, og hvornår det er foretrukket, at du holder arbejdsfanen højt.

Smugkig i deres kalender

Hvis I arbejder med interne kalendere, hvor man kan få overblik over hinandens mødeplaner, kan det faktisk være en måde at tilrettelægge din kontakt med din leder.

Du får mulighed for at se, hvornår din leder planlægger størstedelen af sine møder, om personen har specifikke dage, som altid er overbooket, og hvorvidt hun har et vigtigt møde med eksempelvis bestyrelsen.

Stort behov for rådgivere og konsulenter. Se dine muligheder nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når du har en anelse om, hvornår hun er presset, har du bedre chancer for at undgå at ramme hende på et dårligt tidspunkt.

Pointen er, at du finder ud af, hvornår det er et godt tidspunkt at stille din leder spørgsmål om en arbejdsgave. Eller hvornår din chef har tid til, at du stikker hovedet ind på kontoret til en kort omgang smalltalk.

Og hvis du fredag skal nå et vigtigt spørgsmål, inden dagen er ovre, ved du, om det kan lade sig gøre.

Artiklen er inspireret af den amerikanske karrierehjemmeside The Muse.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang 16. oktober 2017).

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger