Tre metoder til at motivere dig selv
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tre metoder til at motivere dig selv

Hvordan kan det være, at vi er gode til planlægge, hvad der skal gøres, men vi har så svært ved at få det gjort?

Ifølge ledelsesskribent Eric Barker kan det ofte skyldes, at vi overser et lille, men vigtigt trin. Det skriver Lederweb.

Det handler nemlig om at forankre motivationen i følelser. Følelser er en meget stærk drivkraft bag vores handlinger, og hvis vi forsøger at ignorere dem, bliver de blot stærkere.

Så for at kunne handle og ændre på noget, skal du fokusere på at få dig selv - eller dine medarbejdere - til at føle noget. Det motiverer mere end blot at vide, at du skal handle.

Gået i stå? Find nyt job på Jobfinder.

Her er tre trin, som du kan følge for at komme i gang:

1. Fokusér på fremskridt

Positivitet og optimisme øger produktiviteten. Det er motiverende at føle fremskridt – og meget demotiverende at føle tilbageskridt. Derfor skal du måle de fremskridt, du gør, og fejre dem. Måden, du opfatter dig selv på, har også betydning for dine handlinger. Se derfor dig selv som en motiveret og produktiv leder.

2. Beløn og straf dig selv

Belønning føles godt, og straf føles ikke godt. Derfor kan begge dele bruges til at motivere dig selv. Beløn dig selv, når du har streget et vigtigt punkt på din to do-liste. Eller straf dig selv med en ekstra løbetur eller en tur med støvsugeren - hvis det altså er en straf.

3. Udsæt dig selv for gruppepres

Omgiv dig med de mennesker, du gerne vil være som. Dine vaner bliver nemlig påvirket af dem, du omgiver dig med. Når man omgiver sig med mennesker, som fx ser forandring som en god mulighed, så bliver potentialet for en forandring mere reelt. Hvis du omgiver dig med mennesker, som har høje mål for sig selv, vil du også begynde at sætte høje mål for dig selv.

Læs også: 5 simple råd, der øger din produktivitet

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først