Tre dræbt i togulykke i Spanien

Illustration: Vigo al Minuto/YouTube

Et togsæt er fredag morgen kørt af skinnerne nær byen Pontevedra i det nordvestlige Spanien. Det skriver flere lokale medier. Toget, som var på vej til Porto i Portugal, havde omkring 60 passagerer om bord. Toget begyndte ifølge et øjenvidne at køre af sporet under ankomsten til stationen O Porriño og kolliderede derpå med en mast ved siden af sporet, skriver avisen Levante.

To personer er dræbt, og én person er bragt til hospitalet i kritisk tilstand, bekræfter en talsmand for de lokale beredskabsmyndigheder over for Reuters. Ifølge borgmesteren i O Porriño bliver omkring 50 personer i øjeblikket behandlet for skader, hvoraf flere er alvorlige.

Læs også: Togulykke tyder på forældet signalsystem og menneskelig fejl

Den ene af de dræbte menes at være togets lokomotivfører, skriver The Independent. Ifølge nogle medier ramte toget en bro over jernbanen, før det kolliderede med masten. Togsættet består af tre vogne, hvoraf den forreste er væltet, og de to andre er delvist afsporede. Spaniens statslige jernbaneselskab Renfe bekræftede fredag formiddag ulykken på Twitter.

Årsagen til ulykken er stadig ukendt. Det statsejede spanske infrastrukturselskab ADIF har nu indledt en efterforskning af sagen. Som billederne fra ulykkesstedet viser, skete afsporingen på en lang, lige strækning. Ulykken adskiller sig dermed fra eksempelvis afsporingen i New York for tre år siden, som dræbte fire personer og sårede 61, da et tog kørte ind i et sving med for høj fart. Og fra en lignende afsporing i Philadelphia i 2015, hvor otte personer blev dræbt.

Læs også: Tysk togleder spillede på sin mobil op til fatal ulykke

Toget tilhører den statsejede portugisiske togoperatør Comboios de Portugal og var undervejs fra den spanske by Vigo. Det er anden gang på få år, en togafsporing har kostet menneskeliv i Spanien. Landet oplevede sin værste togulykke til dato i 2013, da et højhastighedstog fra Renfe kørte af sporene og ramte en mur nær byen Santiago de Compostela. Ulykken kostede 79 mennesker livet.