Tre dage efter Egon: Så store områder var stadig oversvømmet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tre dage efter Egon: Så store områder var stadig oversvømmet

Tre dage efter at stormen Egon blæste vandstanden i den vestlige Limfjord op på et rekordhøjt niveau, er der stadig oversvømmelser i området. Det viser satellitbilleder fra tirsdag eftermiddag.

Billederne er taget af Terrasar-X for den danske distributør DHI Gras. Billedet dækker området omkring Thyholm i den vestlige Limfjord. På billedet er vandet sort, mens de oversvømmede områder er lyseblå.

Læs også: Storme gav rekordvandstand i Limfjorden

Illustration: DHI Gras

Ifølge DHI Gras er oversvømmelsen nu begrænset til vådområder og marker, mens beboede områder også var oversvømmede i weekenden. Eksempelvis måtte 50 husstande i Lemvig evakueres.

Billedet stammer fra en såkaldt radarsatellit, der kan optage billeder uanset vejr- og lysforhold og derfor også kan bruges til at sammenligne graden af oversvømmelse før, under og efter et uvejr.

Læs også: Syv desperate Limfjords-borgmestre: Minister sylter stormflodssikring

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten