Transport er nøglen til vækst

Illustration: Turtlewong/Wikicommons

Byer kan være vækstmaskiner, fordi de giver indbyggerne adgang til mange flere job, end de ville have på landet, og giver arbejdsgiverne et bredere udvalg, når de skal finde de helt rigtige medarbejdere. Men for at det skal fungere, skal det være let at komme rundt. Og det er langtfra tilfældet i mange af de enorme afrikanske storbyer, der er vokset frem gennem de seneste årtier.

I den kenyanske hovedstad, Nairobi, går 42 procent af indbyggerne eksempelvis til arbejde, fordi de ikke har råd til at tage en af byens talrige minibusser. Det betyder, at de med en transporttid på én time hver vej kun har adgang til 8 procent af byens job. Yderligere 28 procent bruger minibus­-taxier – men det giver kun adgang til 14 procent af byens job, fordi trafikken er så tæt.

En særlig udfordring i flere afrikanske storbyer er, at de ikke er særlig tæt bebyggede. Slumbyggeri anlægges sjældent i flere etager, og derfor er det svært at få økonomi i dyre kollektive trafiksystemer.

I nogle få storbyer er der lavet Bus Rapid Transport-systemer, men skinnebåren lokaltrafik er en sjældenhed uden for Sydafrika.

Nu betyder kinesiske investeringer imidlertid, at der er ændringer på vej. I Addis Ababa i Etiopien åbnede en letbane i 2015. Banen er delvist finansieret af en kinesisk eksportbank og bygget af China Railway Group.

I den nigerianske hovedstad, Lagos, er der også letbaner på vej. De lokale transportmyndigheder vil bygge syv linjer til at betjene byens knap 13 mio. indbyggere. Den første linje bliver anlagt af China Civil Engineering Construction Corporation.

Jernbaneforbindelser mellem byer er også i gang med at blive udbygget. For få dage siden åbnede en jernbaneforbindelse mellem Nairobi og Mombasa. Og tidligere i år åbnede en jernbanelinje mellem Djibouti og Addis Ababa. Igen finansieret af kinesere.

»Vi prøvede at henvende os til amerikanerne, men de havde ikke visionen ... De tænker ikke 30 år frem. De ser kun Afrika som det så ud i fortiden – som et kontinent med krig og sult. Kineserne har visioner,« kommenterede bestyrelsesformanden for Djiboutis havn, Aboubaker Omar Hadi, til New York Times.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Denne artikkel om transport i Afrika, fortæller om at Kina bliver den nye SUPERMAGT, her på planeten, og USA og EU har tabt bolden.

  • 1
  • 1

Byer kan være vækstmaskiner

Er der, stadig, nogen der mener vækst er løsningen? - Synd, når det reelt forholder sig ret præcist modsat!

  • 0
  • 1

Vækst er mange ting og den vækst der skal fremmes er "genbrug" i ordets videste betydning.

Man skal holde op med at producere til lossepladser både materielt og politisk.

Uddannelse er godt men det er nu begrænset om alle uddannelser skal være gratis set i lyset af at taxameter systemet medvirker til en produktion af en uddannelser der ikke er arbejde til.

  • 0
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten